Staycation Surprise

Välillä on pakko uskoa siihen, että universumi kuulee kaiken mitä ajattelet ja tarjoilee yllätyksiä, kun vähiten odotat. Olen aikaisemmin kirjoittanut, että vietämme mieheni kanssa perjantaisin deitti-iltoja, jossa toinen aina vuorollaan ideoi ja toteuttaa ihanan illan toiselle. Istuin torstaina puuduttavan työpäivän ja tavallista rankempien Hammock tricks treenien jälkeen kotona ja tajusin kellon lähenessä yhdeksää, että en vieläkään ollut ideoinut meidän seuraavan päivän deittejä. Huono omatunto lävähti kuin kuuma rätti kasvoille, sillä olihan mieheni kunnostautunut todella kiitettävästi tällä osa-alueella.

Juuri kun olin aikeissa avata Facen menopalstan, niin puhelin soi. Hyvän ystäväni piti tulla perheensä kanssa viikonlopuksi stadiin, mutta lapsen vatsataudin vuoksi matka oli nyt peruuntumassa. Heidän buukkaamaansa hotellivaraus jäisi täysin käyttämättömäksi, mikäli he eivät löytäisi siihen ketään. Hei lucky me! Otin viikonloppuloman hotellissa iloisesti vastaan. Siunatut lapsiperheet ja heidän noronsa. Kaiken lisäksi staycation on matkailukonseptina ekologista ja kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin lentopyrähdys Eurooppaan. Ensi viikonloppuna ollaankin Lontoossa, joten matkustamisen hiilijalanjälkeä pitää kompensoida huolella muissa vuoden valinnoissa myöhemmin.

Suuntasimme perjantaina töiden jälkeen Scandicin Grand Marinaan Katajanokalle. Hotelli on kävelyetäisyydellä kaikesta ja olen aina tykännyt makasiinirakennuksen tyylistä. En ollut vieraillut aulabaaria pidemmälle, joten oli erityisen kiinnostava nähdä mitä huone pitäisi sisällään. Meitä odotti suhteellisen tilava ja valoissa perhehuone 180cm parivuoteineen. Nukumme edelleen mun sinkkuaikojen 140cm sängyssä, joten meille tuo extratila oli luksusta. Sovimme jo aikasemmin, että käydään kerrankin yhdessä tekemässä treenit ja sitten saunomassa ennen kuin suuntaamme kaupungille.

Kuntosalista löytyi kaikki peruslaitteet, mutta pieni päivitys olisi paikallaan. Pinttynyttä likaa ja vanhoja, jäykähköjä kuntosalilaitteita ei pitäisi enää modernissa kokoushotellissa olla. Siitä aika iso miinus. Sauna puolestaan ansaitsee pienen plussan, sillä sen verran hyvät löylyt kiuas tarjoili. Mahduin tekemään myös kevyen rentouksen ja venytystuokion lauteilla, sillä sain nauttia tilasta ylhäisessä yksinäisyydessä. Saunan jälkeen teimme lähtövalmisteluiden enkan, sillä nälkä alkoi jo olemaan suht kova.

Olimme ensiksi menossa Via Tribunaliin pizzalle, mutta 1,5h jonotusaika oli meille nälkäisille liikaa. Ehdotin vanhaa luottopaikkaani Pjazzaa, jonne saimmekin pöydän ilman ennakkovarauksia. Ja mikä illallisen ilotulistus siitä tulikaan. Söin herkullisen sienipizzan, jossa oli mm. puhvelimozzarellaa, aurinkokuivatettuja tomaatteja ja basilikaa. Mieheni valinta oli klassinen Quattro Formaggi mausteisella makkaralla. Jälkkäriksi jaettiin vielä tiramisu puoliksi.

Siitä oli hyvä lähteä lyllertämään käsi kädessä kohti Katajanokkaa. Öinen Helsinki on muuten upea. Innostuttiin pussailun lomassa leikkimään vähän kameralla. Mieheni meinasi saada slaagin, kun vitsailin että hänestä tulisi hyvä Instagram-husband.

Heräsimme supervirkeinä ja rentoutuneina. Grand Marinan aamupala ansaitsee kyllä hehkutuksen. Sen verran monipuolista ja eri ruokavaliot kattavaa tarjontaa luomutuotteita unohtamatta. Tykkäsimme molemmat. Tampereen Scandic Hämeenpuisto, josta kirjoittelin täällä, voisi ottaa vähän mallia siitä, miten aamupala koostetaan. Meillä olisi vielä toinen yö tätä staycationia tiedossa. Toki oltiin jo molemmat sovittua muuta menoa lauantaiksi omien ystävien kanssa jo aikaisemmin, mutta kohtaamme sitten yöllä huoneessa.

Kirjoitan tätä postausta hotellihuoneen sängystä ja silmät lupsuu jo. Voi olla että suunniteltu Netflix-maraton jää toiseen iltaan. Hei mut villiä lauantaita itse kullekin! Jännä miten tässä vuosien saatossa lauantai-illan huuma kotona tarkoitti yleensä järkyttävää FOMOa. Nykyään pitkät yöunet ja viikonloppu ilman krapulaa on yhtä JOMOa.

Tätä kirjoittaessa soi: Frankie Goes to Hollywood – Relax

 

hyvinvointi parisuhde matkat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *