Tämän vuoden DocPoint suosikit

Vuoden parhain festivaali on taas täällä! Ja ei, se ei ole Flow. Olen käynyt DocPointissa jo vuodesta 2005 asti kun aloitin opiskelut media-alalla. Tänä vuonna Docpoint järjestetään 19. kerran 27.1.–2.2.2020. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia. Aikamoista! Mikäli huikea ohjelmisto tuottaa valinnan vaikeutta, niin elä panikoida. Olen kerännyt sinulle omat suosikkini top10 listalle. Sinun tehtäväksi jää vain lippujen ostaminen.

Kuvan oikeudet: DocPoint

The Whale and the Raven

Ihmisten toiminta on sekä vaarallisin uhka että suurin toivo valaskantojen elinolosuhteille. Tuhoaako uusin uhka, tankkerireitti, Länsi-Kanadan rannikon valaskannat?

A Step Forward

Sandanbekin kalliojyrkänteet ovat toisille suosittuja selfien ottopaikkoja kuin taas toisille viimeinen askel kohti loppukaarretta. 900 henkeä pelastanut mies on omistanut elämänsä kuilun partaalla käyneiden ihmisten pelastamiseen ja kuntouttamiseen.

Jawline

Mitä kaikkea somesuosion rakentaminen nykypäivänä vaatii? Jawline näyttää kovia kokeneen Austynin tarinan. Samalla nähdään pilkahdus  sosiaalisen median merkityksestä amerikkalaisille teineille.

La Mami

Mami on salsabaarin portinvartija, entinen tanssittaja ja nykyinen narikka- ja vessamummo, joka valvoo, että sääntöjä noudatetaan. Tässä baarissa nimittäin miehet maksavat ja naiset viihdyttävät. Älä erehdy kutsumaan naisia huoriksi. Mamin mukaan naiset eivät ole ilotyttöjä vaan sosiaalityöntekijöitä, jotka viihdyttävät ja kuuntelevat sosiaaliluokasta riippumatta.

Leftover Women

Kiinassa on miehiä jopa noin 30 miljoonaa enemmän kuin naisia. Itsenäinen  sinkkunainen riistää väistämättä joltakulta mieheltä jälkikasvun. Miltä naisista tuntuu kokea valtavaa sosiaalista painetta ja pilkkaa elämänvalinnoistaan niin tutuilta kun tuntemattomilta?

Nose, Iranian Style

Islamistisen vallankumouksen jälkeen eritoten nuorten tyttöjen on ollut haastavaa päästä kehittämään älyllistä puoltaan, joten he keskittyvät olemaan kauniita. Vuosittain jopa 70 000 iranilaista leikkauttaa nenänsä kauneusihanteiden mukaisesti sirommaksi. Dokumentissa pureudutaan  ilmiön syihin.

Overseas

Filippiiniläisessä koulutuskeskuksessa valmennetaan ulkomaille lähteviä kotiapulaisia siihen mikä heitä pian odottaa. Miten reagoisit, jos joutuisit olemaan erossa omasta perheestäsi vuosikausia?

Push

Yhdeksässä maassa kuvattu Push pureutuu vuokra-asuntobisneksen globaaleihin sijoitusmarkkinoihin ja ilmiön inhimillisiin seurauksiin.

School of Seduction

Miten miellyttää miehiä ja saada heidät pauloihinsa? 3 naista opiskelee temppuja, jolla saavutetaan oman elämänsä lottovoitto: avioliitto varakkaan miehen kanssa. Mutta riittäkö se tekemään onnelliseksi?

The Last Male on Earth

Sudan on alalajinsa, viimeinen uros. Se on zairenleveähuulisarvikuono, joka elää Keniassa eräänlaisen luonnonsuojeluarmeijan suojissa. Sitä uhkaa salametsästys. Dokumentti seuraa Sudanin viimeisiä hetkiä. Kuinka monta lajin katoamista pääsemme vielä lähivuosina todistamaan?

Tänä vuonna en valitettavasti pääse katsomaan kaikkia haluamiani dokkareita. Mikäli sinun kalenterisi on armollisempi ja olet(te) menossa katsomaan 5 elokuvaa tai enemmän, niin osta sarjakortti. Se tulee edullisemmaksi. Yksi loistava syy tukea tätä tapahtumaa on festivaalin valikoima, jossa korostuu tasa-arvo. Ennakkotiedon mukaan DocPointin kansainvälisen ohjelmiston elokuvista ennätykselliset 51 prosenttia on naisten ohjaamia joko yksin tai osana työparia.Minulle se on aplodien arvoinen asia. Eikä todellakaan mikään itsestäänselvyys leffamaailmassa.

Oletko menossa DocPointtiin? Mitä katsomaan?

Tätä kirjoittaessa soi: Paul Simon – That’s Why God Made the Movies

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *