The Addams Family

Tiedättekö niitä hetkiä omassa elämässä, kun tapahtuu jotain ainutlaatuista, jota muistelet vielä vuosien päästä? Eilen pääsin todistamaan useamman tähden syntymisen. Kävin ystäväni kanssa katsomassa The Addams Family musikaalin Aleksanterin teatterilla. Kyseessä ei ollut minkään suomalaisen teatterin ammattilaiskööri, vaan musikaalin tähtinä loistavat Skene -musiikkiteatterikoulun superlahjakkaat opiskelijat. Toki taustajoukoissa häärii joukko musiikkiteatterin ammattilaisia eli työn jälki näkyy ja kuuluu. Teos olikin priimaa alusta loppuun. Ja sanokaa mun sanoneen. Näistä tyypeistä kuullaan vielä.

Mikäli The Addams Family musikaalin tarina ei ole entuudestaan tuttu, niin tässä lyhyt recap. Addamsin perhe on lievästi sanottuna erikoinen ja erittäin perhekeskeinen. Siihen kuuluvat niin elävät kuin jo kuolleet perheenjäsenet. Kun perheen tytär Wednesday sitten menee ja rakastuu tavikseen, on soppa valmis. Kun pari aikoo vielä kaiken lisäksi naimisiin ja vanhempienkin olisi hyvä tutustua toisiinsa, ei yhteenotoilta ja oudoilta tilanteilta voida välttyä. Herkullinen alkuasetelma siis.

Teksti on erinomaista. Jokaisen vitsin punchline osuu ja uppoo. Suurimman vaikutuksen meihin teki isää eli Gomez Addamsia näytellyt Valtteri Gutev. Sen lisäksi että Valtteri laulaa todella upeasti, on hän kovan luokan koomikko. Hän oli illan kirkkain tähti ja hänen vetovoimansa imaisi meidät tämän kauhukomedian pyörteisiin ensimetreiltä asti. Isot pisteet myös zombie-vahtimestari Lurchia näytelleelle Jori Kansalle. Örinästäkin voi tehdä taidetta. Lurch on herkullinen hahmo ja yllättää katsojat totaalisesti musikaalin lopussa, kun luulet että kaikki hahmon temput on jo nähty. Muutkin pääroolit ja erityisesti ensemble ansaitsevat isot kiitokset. Upeaa laulua koko kuorolta. Hehkutimme puvustusta ja koreografioita vielä kotimatkalla. Vaikea uskoa edelleen, että Suomessa on näin laadukasta teatteria tarjolla – harrastuspohjalta(!) Mut niinhän sitä sanotaan, että intohimoinen tekeminen tuntuu katsojan vatsanpohjassa asti. Nämä nuoret lunastivat kyllä kaikki lupaukset.

Kuvat: Puvustaja Wille Lipposen arkisto

Sitten ikäviin uutisiin. Musikaali pyörii ainoastaan lauantaihin asti. Jos mä oisin sä, niin olisin jo lippuluukulla.

Tätä kirjoittaessa soi: Addams Family original broadway cast album – Crazier Than You

kulttuuri teatteri suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *