The Art of Doing Nothing

Reilu viikko jouluun, mutta ennen kaikkea 4 työpäivää ennen lomaa! Ja sitähän on kuulkaas odotettu. Loppuvuosi menee kotosalla kisujen kanssa leikkiessä ja kahlatessa kaikkia niitä suoratoistopalvelujen sarjoja läpi, mihin ei arkena ole koskaan aikaa. En jaksa odottaa päiviä, jotka hitaasti valuvat eteenpäin ilman sen kummempia suunnitelmia.

Jotenkin tuntuu, että jokainen meistä joutuu päivittäin miettimään mihin käyttää aikansa – varsinkin perusarkena. Muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen sanoi loistavasti yhdessä haastattelussa, kuinka päivässä ei kannata yrittää tehdä monia asioita, vaan pohtia, minkä yhden asian tekeminen edistää sitä, mikä on juuri sinulle tärkeintä ja merkityksellistä.

Minulle se tulee olemaan lepo. Pyhitän jokaisen lomapäivän levolle. Niin kroppani kuin mieleni janoaa taukoa. Taukoa treeneistä, taukoa töistä, taukoa ihmissuhdedraamoista. Taukoa kaikesta. Haluan pukeutua mukavasti, kulkea hiukset sotkunutturalla ilman meikin hiventäkään jääkaapin ja sohvan väliä. Mietin jopa niinkin radikaalia peliliikettä, kuin puhelimen sulkemista. En usko kenenkään kaipaavan minua joulupyhinä enkä minä kaipaa kenenkään seuraa.

Huikea, rankka, opettavainen ja ainutlaatuinen syksy on kohta takana. Uusi vuosikymmen ansaitsee paremman, levänneen ja iloisemman vastaanottajan. Pitääpä asetella kaikki valmiiksi perjantai-iltaa varten, kun kirmaan töistä kotiin ja lomalaitumelle. Missäs ne kamalanihanat kotipöksyt olikaan?

Tätä kirjoittaessa soi: Bruno Mars – The Lazy Song 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *