The Proust Questionnaire

Oletko tutustunut Proust -kyselylomakkeeseen? Kysymykset ovat alun perin Marcel Proustin, ranskalaisen esseistin ja kirjailijan suosimasta seurapelistä. Proust uskoi, että vastaukset paljastivat yksilön todellisen luonteen. Muun muuassa Vanity Fair -lehti on käyttänyt klassikkoformaattia menestyksekkäästi eri julkkishaastatteluissaan. Patteriston pohja on yli 130 vuotta vanha, joten kyseessä on todellinen goldie but oldie.

Plush Design Studio

Koska tätä blogia semianonyymisti ja neutraalisti yleensä kirjoitan, johtuen jo muutenkin hyvin esillä olevasta työstäni, niin päätin kerrankin raottaa Pandoran lipasta eli omaa luonnettani teille enemmän. Pieniä pätkiä itsestäni kirjoitin jo täällä. Mutta nyt sukelletaan syvään päätyyn. Herätys siis kaikki keittiöpsykologit! Tällainen minä olen.

1. Miten määrittelet onnen? Onnellisuuden ytimessä ollaan silloin, kun pienet arkiset asiat riittävät saamaan hymyn huulille.

2. Mikä on suurin pelkosi? Rakkaan ihmisen menettäminen

3. Mikä on paras luonteenpiirteesi? Olen suorapuheinen, lojaali ja osaan heittäytyä tilanteeseen kuin tilanteeseen.

4. Mitä piirrettä arvostat eniten muissa? Uskollisuutta ja rohkeutta.

5. Ketä elossa olevaa ihmistä ihailet eniten? Kaikkia sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät omaa asemaansa yhteisen hyvän vuoksi. Hankalien asioiden edessä hiljaisuus on yhtä kuin asian hyväksyminen.

6. Mihin tuhlaat? Matkustamiseen.

7. Mikä on mielentilasi tällä hetkellä? Odottavainen. Hieman levoton.

8. Mitä hyvettä pidät yliarvostettuna? Nöyryyttä. On olemassa ihmisiä, jotka tekevät taikoja ilman suurempaa melua itsestään. Se on ihan oikei. Humblebrag on asia erikseen. Tätä nöyryyttä esiintyy vähän liikaakin somen aikakaudella.

9. Missä tilanteissa valehtelet? Valehtelen hyvin harvoin. Joskus kun tiedän että loukkaisin suorasukaisuudella toista henkilöä, saatan vähän muutella sanomisia toisen tunteita säästääkseni.

10. Mistä pidät vähiten ulkonäössäsi? Vanhenemisesta. Eletty elämä saa näkyä, mutta kuinka salakavalasti kypsyminen näkyy jo esimerkiksi kasvoissani, on välillä pelottavaa. Henkisesti tunnen edelleen olevani tytönhupakko, en neljääkymppiä vauhdilla lähestyvä toimistotyöntekijä.

11. Ketä elossa olevaa ihmistä halveksit eniten? Tällä hetkellä Trumpia ja hänen hallintoaan.

12. Mistä ominaisuudesta pidät eniten miehissä? Pidän hyvin maskuliinista miehistä, jotka uskaltavat näyttää herkkyyttään.

13. Mistä ominaisuudesta pidät eniten naisissa? Pidän leijonaemo -mentaliteetista. Siitä kuinka naiset puolustavat ja pitävät tyttökaveriensa puolia tilanteessa kuin tilanteessa.

14. Mitä sanoja tai lauseita käytät eniten? Tämä pitäisi tarkistaa ystäviltäni, sillä en keksi yhtäkään asiaa jota toistaisin jatkuvasti.

15. Mikä tai kuka on elämäsi suurin rakkaus? Äitini. Nyt ja aina.

16. Milloin ja missä olet onnellisimmillasi? Kun kuljen paljain jaloin hiekassa merenrannalla, tukka sekaisin ja ilman meikkiä. Se taianomainen hetki ennen kuin katoan  pinnan alle.

17. Minkä kyvyn haluaisit omata? Haluaisin osata lentää. Tai sitten hengittää veden alla. Mieluiten molempia.

18. Jos muuttaisit yhden asian itsessäsi, niin mikä se olisi? Ostaisin lisää kärsivällisyyttä.

19. Mikä on suurin saavutuksesi? Se että kaikessa adrenaliinihulluudessa sekä rajojen kokeilussa olen onnistunut pysymään hengissä

20. Jos kuolisit ja palaisit takaisin, niin mikä asia tai henkilö olisit? Haluaisin palata jonkun kotikissana takaisin. Kun katsoo omia katteja, niin heidän elämänsä vaikuttaa aika ihanalta ja helpolta.

21. Missä haluaisit asua? Meren rannalla. Saaressa. Jossakin lämpimässä maassa.

22. Mikä on arvokkain omaisuutesi? Kirjani ja aivoni.

23. Mitä pidät maksimaalisena kurjuutena? Vapauden menetystä.

24. Mikä on lempiammattisi? Sellainen, jossa näkee, että ihminen on oikealla paikalla ja nauttii hommasta. Itsehän voisin mielelläni tehdä loppuelämäni vaikka merenneidon työtä akvaariossa.

25. Mikä ominaisuus määrittelee sinua eniten? Lojaalisuus. Kun pääset sisäpiiriini, niin taistelen puolestasi ikuisesti.

26. Mitä arvostat eniten ystävyydessä? Rehellisyyttä kaikissa tilanteissa.

27. Kerro lempikirjailijasi? En pysty nimeämään yhtä. Kysymys on minulle yhtä absurdi, kuin pyytäisi äitiä valitsemaan suosikkilapsensa.

28. Ketä fiktiomaailman sankaria ihailet? Indiana Jonesia.

29. Keneen historialliseen hahmoon samaistut eniten? Anne Lister, Coco Chanel. Kaikki vahvat ja itsenäiset naiset, jotka eivät mahdu vallitseviin normeihin kiehtovat minua.

30. Keitä ovat elämäsi todelliset sankarit? Äitini. Nyt ja aina.

31. Lempinimesi? Pörrö, Marre, Venakko, KGB. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

32. Mistä pidät vähiten? Valehtelusta, kieroilusta, laiskuudesta. Lista on todella pitkä.

33. Mitä kadut eniten? Yritän elää katumatta asioita. Olen jättänyt monia loistavia tilaisuuksia käyttämättä pelkojen takia. Ne toki kaduttavat.

34. Miten haluaisit kuolla? Rakkaiden ihmisten ympäröimänä. Tuhkat saa sirotella mereen. En halua päätyä hautausmaalle.

35. Mottosi? Never base your life decision on advice from people who don’t have to deal with the results.

Nyt on teidän vuoro. Mikä kysymys paljastaa sinun mielestäsi ihmisestä eniten? Mihin olisi vaikeinta vastata?

Tätä kirjoittaessa soi: MUSE – Something Human

Kommentit (5)
  1. Proust questionnaire – ikaplika
    2.1.2020, 15:52

    […] Out of office-blogista. Mietin ensin joitakin käännöksiä mutta päädyin tähän […]

  2. Ystäväkirjasta, ja – ikaplika
    10.10.2019, 14:43

    […] aika pitkään kun olen tähän malliin suomentanut pääni sisiä, takkuaa. Mietin Proustaanko päälle, mutta olen aika änkyrä jankkaamaan minääni […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *