To Love and Let Go – luopumisen vaikeudesta

Tunnetko sellaisen ihmistyypin, jolle tavarasta luopuminen tuottaa tuskaa? Minä en kiinny mihinkään esineisiin ja pystyn tarvittaessa pakkaamaan elämäni nopeasti yhteen matkalaukkuun. Sen sijaan ihmissuhteesta luopuminen, erityisesti kun puhutaan parisuhteessa irti päästämisestä, on minun Akilleen kantapää. Otan erot todella raskaasti, tarraudun kynsin ja hampain suruun enkä osaa päästää irti silloinkin kun se olisi toipumisen kannalta ainoa vaihtoehto. Oma heikkouteni tuli elävästi mieleen, kun pääsin vihdoin lukemaan Rachel Brathenin uusimman kirjan To Love and Let Go: A Memoir of Love, Loss, and Gratitude. 

Rachel Brathen aka Yoga Girl on monelle tuttu sosiaalisen median vaikuttaja. Olen kirjoittanut hänestä aiemmin mm. täällä ja täällä. Hänen ensimmäinen kirjansa oli kevyt, inspiroiva ja hieman pintapuolinen raapaisu ilmiöön nimeltä Yoga Girl. Toisessa kirjassa mennään heti syvään päätyyn. Elämänkerrassaan Rachel avautuu kipeästä ja traumaattisesta lapsuudestaan, äitinsä itsemurhayrityksistä, parhaan ystävänsä kuolemasta sekä huonoista parisuhteista. Teos on täynnä kipeitä muistoja. Se on samaan aikaan raaka ja herkkä. Rachel oivaltaa myös sen tärkeimmän neuvon elämässä. Pystyäksemme tasapainoiseen elämään, meidän täytyy pystyä antamaan anteeksi, rakastamaan ja päästämään irti kun hetki koittaa.

Luin kirjan yhdeltä istumalta. Osu ja upposi. Erityisesti Rachelin kokemukset siitä, kuinka sitä ajautuu helposti sabotoimaan hyvää suhdetta vain siksi, ettei ole pystynyt käsittelemään ja päästämään irti vanhoista traumoista. Minun tärkein oppini on ollut se että 90% tapauksissa olen itse kipuni lähde. Jos minuun sattuu, se hyvin harvoin johtuu siitä, että poikaystäväni satuttaa minua. Se kuuluisa kivireki taas. Paras lääke tässäkin on, että oppii ottamaan vastuun omista tunteistaan sen sijaan että kiukuttelee toiselle. Tämän kun muistaisi aina riidan hetkellä. Live and learn.

Samaistutko fiiliksiini? Mikä on ollut sinulle parhain neuvo mitä tulee parisuhteisiin?

Tätä kirjoittaessa soi: Leona Lewis – Better In Time

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *