Toukokuun kirjatärpit

Mitäpä muuta saikkulainen tekisi kun lukisi hyviä kirjoja. Eilen sähköpostiin kilahti Helmetin viesti että jonottamani kirjat ovat valmiita noudettavaksi. Ahmaisin molemmat teokset eilisen aikana. Nyt on ähky, hyvä sellainen.

Saranda Dedolli-Yasa oli minulle uusi tuttavuus, vaikka pitkäaikainen ja tunnettu bloggaaja onkin. Luin hänen lempeän oppaansa vastuullisempiin valintoihin ja inspiroidun hyvin paljon. Tee maailmasta parempi paikka antaa hyvin konkreettisia vinkkejä niin ruokavalioon, kosmetiikkaan, matkailuun, kulutukseen kuin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Ja tottahan se on. Jos meistä jokainen tekee edes pienen muutoksen niin pienistä muutoksen puroista kasvaa kaikkia hyödyttävä joki. Helpointa omalta osaltani on kuluttaa vähemmän, jättää turhat vaateostokset pois ja valita vain luonnonkosmetiikkaa omalle hyllylle.

Kotona olemme vähentäneet maitotuotteet minimiin. Juustosta luopuminen on ollut toistaiseksi hankalinta. Lisäksi lisäsimme kasvisvaihtoehtoja lautasillemme eli lihan kulutus on taloudessamme puolittunut. Kesän matkat sisältävät suorat lennot kohteisiin ilman turhia välilaskuja. Toistaiseksi tuntuu ehkä kovin vähäiseltä, mutta pienin askelin mennään koko ajan parempaan suuntaan. Mitä muutoksia teidän taloudessanne on tehty? Onko ollut hankalaa?

Päivän toinen teos olikin yhtä ilotulitusta alusta loppuun. Olen suuri self help kirjojen fani. Ne ovat mielestäni todella viihdyttäviä. Ehkä ne myös jotakuta auttavat – ihan oikeastikin. Kun kuulin että brittiläinen toimittaja Marianne Power päätti elää vuoden self help kirjojen neuvoilla ja raportoida sitten elämänmuutoksestaan, olin myyty.

Rikkaaksi hoikaksi naimisiin sisältää kaikki tunnetuimmat self help gurut ja heidän metodinsa. Vaikka kirja saikin minut aluksi nauramaan pissat housussa, niin kirjassa piilee myös syvällisempi taso. Mistä löytää se sisäinen rakkaus ja hyväksyntä itseään kohtaan. Milloin olet tarpeeksi onnellinen? Kuka määrittää sen mikä on tarpeeksi hyvä elämä näin täydellisen somepreesensin aikakaudella?

Viimeisiä kappaleita lukiessani itkinkin jo avoimesti. Powerin tuntemukset olivat niin kovin tuttuja, valitettavasti. Tämä oli ihan huikean koskettava katsaus nyky-yhteiskuntaan. Enempää juonta paljastamatta niin kerrottakoon, että kirjan kansainväliset TV-oikeudet on myyty jo Hollywoodiin. Sarjaa odotellessa siis.

Tätä kirjoittaessa soi: Gnarls Barkley – Crazy

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (4)
  1. Hei ihana! Kiitos tosi paljon arvostelusta. 🙂 Lämmitti niin paljon sydäntä! Ihanaa (luku)kesää. <3

    1. Kiitos sinulle! ❤️ Sinun lempeän herättävä kirjasi ja tapasi kirjoittaa muutti kahden ihmisen kulutustottumuksia ekologisempaan suuntaan. Siitä olemme todella kiitollisia! Askel kerrallaan.

  2. Hei! Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo ’tee maailmasta parempi paikka’. Haluaisin sen ehdottomasti selata. Meillä on vuoden aikana luovuttu toisesta autosta ja ainoaksi jäänyt dieselauto on vaihdettu etanolilla kulkevaan menopeliin. Kesän irtiottoja mietimme kotimaan rajojen sisäpuolelle. Ruokapuolella parhaani mukaan yritän lisätä lautasille kasviksia, vihenneksia ja vähentää punaista lihaa ja kanaa, joskin juuri tuskailen minkäälaisesta ruoanlaitosta. https://www.lily.fi/blogit/uusi-paiva/

    1. Vau! Teillä on asiat jo hyvällä mallilla. Ruoanlaitto tuottaa täälläkin harmaita hiuksia, koska en ole koskaan oikein kokannut kasviksia, joten se onkin ollut tämän vuoden suurin ponnistus. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *