Ukkosta ja pandemiaa

Rakastan hyvin mietittyjä teemailtoja omassa työssä, mutta erityisesti kotona. Eilinen kokonaisuus oli helmi, vaikka itse sanonkin. Blogia lukevat ehkä huomasivatkin toukokuun ranneleikkausta koskevan postaukseni. Käsi on parantunut erinomaisesti ja suuri kiitos siitä kuuluu myös poikaystävälleni, joka on käytännössä pyörittänyt meidän huushollin askareita sekä niitä nihkeitä kotitöitä, ja antanut minun rauhassa parannella itseäni työkykyiseksi. Halusin kiittää häntä jollakin erityisellä tavalla kaikesta siitä kärsivällisyydestä, joten kehitin lahjan ympärille kokonaisen minitapahtuman.

Aloitimme katsomalla kaksi klassikkoelokuvaa. Ensiksi ruutuun pärähti Tuntematon uhka (engl. Outbreak) vuodelta 1995, jossa pääosan esittää Dustin Hoffman. Elokuvassa tutkija löytää Afrikan mantereelta tappavimman viruksen, mitä ihmiskunnan historiassa on nähty. Pienen apinan mukana se pääsee leviämään Yhdysvaltoihin. Virus tarttuu ilmassa, tappaa muutamassa tunnissa eikä parannuskeinoa tunneta. Dustin Hoffmanin roolihahmo Sam alkaa etsiä viruksen aiheuttajaa ja parannuskeinoa ennen kuin koko maa joutuu sairauden ja sekasorron kouriin. Ihan klassikko leffa! Ja nykypäivänä ajankohtaisempi kuin koskaan.

Seuraavaksi katsottiin loistavan Steven Soderberghin Tartunta (engl. Contagion) vuodelta 2011. Elokuvassa seurataan tappavan viruksen leviämistä, tutkijoiden ja terveysviranomaisten pyrkimyksiä taudin tunnistamiseksi sekä pandemian aiheuttamaa maailmanlaajuista kaaosta.  Rooleissa loistavat mm. Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Jude Law, Gwyneth Paltrow ja Matt Damon. Huikean hyvä leffa ja sopiva illan teemaan.


Elokuvien jälkeen olikin poikaystäväni aika avata illan päälahja. Olisitte nähneet hänen ilmeensä, kun paperien alta paljastui Pandemia -pelin 10 -vuotisjuhlapainos. Pandemiassa pelaajien tehtävänä on keksiä parannuskeino neljään maailmalla leviävään sairauteen. Se miksi tämä peli on niin erilainen muihin lautapeleihin verrattuna on se, että Pandemiassa kaikki pelaajat pelaavat yhdessä peliä vastaan, ja siis kaikki voittavat tai kaikki häviävät. Menestys pelissä perustuukin hyvään yhteistyöhön. Testasimme tätä peliä kerran lautapeleihin erikoistuneessa kahvilassa ja ihastuimme. Sanoin jo silloin, että tämä on ainoa peli, jonka voisin hankkia omaksi.

Voitte vaan kuvitella eilisillan fiilistä, kun istuimme parvekkeella ukkosen pauhatessa taustalla. Olin sytyttänyt kynttilöitä ja tarjolla oli ainoastaan pussista avattavia ruokia yllämainittujen elokuvien tyyliin. Pelasimme pitkälle yöhön enkä olisi millään malttanut lopettaa. Onkohan minusta tulossa pieni lautapelinörtti? Toivottavasti.

Mitä lautapelejä suosittelisit seuraavaksi? Jos joku muukin siellä rakastaa teemailtoja, niin ideoita otetaan mielellään vastaan.

Tätä kirjoittaessa soi: ACCEPT – Pandemic

koti suosittelen ostokset ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *