Uusi vuosi, uusi minä?

Kun kännykän kello hälyttää puolenyön merkiksi, vaihtuu vuoden lisäksi koko nainen. Kuin hyvän haltiattaren taikaiskusta, häviävät kaikki huonot tavat, ruoan yltiöpäinen ahminen, saamattomuus, liikakilot. Samalla parisuhteesi/seksielämäsi/työtilanteesi kohenee ja olet entistä upeampi ja eheämpi kokonaisuus. Tosin vielä hetki sitten suusi oli täynnä sipsiä ja röyhtäilit skumppaa mennen tullen. Sitähän ei lasketa puolen yön jälkeen, koska pim(!) olet yhtäkkiä täydellinen. 

Ei. Ja vielä kerran ei.

Ei tänäkään vuonna. Ja se on ihan okei. Ehkä se on ikä. Ehkä se on sellainen peruspuutuminen katteettomiin uuden vuoden lupauksiin, joista ei voi syyttää kuin itseään. Ehkä sitä ei vain jaksa enää hakata päätä seinään.

Tammikuun ensimmäinen päivä. Peilistä katselee hieman väsynyt ja nuupahtaneen oloinen nainen. Vähän samaa näköä kuin niissä kaupan viimeisessä ale-joulutähdissä. Periaatteessa ihan kelpoa kamaa, mutta ei sitä ehkä siihen pöydän keskelle enää laittaisi. Mutta hysteerisen ja neuroottisen uuden elämän mantraa toistavan olennon tilalla on tänä vuonna joku muu. Itseironinen, rauhallinen ja tyytyväinen otus. Se harvinaislaatuinen yksilö, jota kaikki naistenlehdet tavallaan promoavat tammikuun numeroissaan mutta vain vähäsen, koska sellaiset naiset eivät osta etanaseerumia.

Tämä olento katselee jokaista uurretta, poimua ja hyllyvää osaansa hyväksyvästi. Ei välttämättä rakkaudella mutta ystävyydellä, sillä eletyssä elämässä kuuluukin olla merkkejä. Epätäydellisyydestä on tullut täydellisyyden määritelmä. Peilissä ei ole enää vihollinen vaan rakas ystävä, joka hyväksytään juuri sellaisena kuin hän on. Hän on aina arvokas. Hän, jonka mielipiteet ja arvot merkitsevät paljon enemmän kuin kulutetut kalorit. Hän, joka haluaa käyttää aikansa vuonna 2019 entistä paremmin keskittymällä asioihin, jotka todella merkitsevät. 

Hän, joka yrittää parantaa maailmaa pikkuisen kerrallaan. Hän, joka ei hajoa, jos vahingossa ostaakin heikolla hetkellään etanaseerumin.

Ihanaa uutta vuotta upea sinä!

IMG_6874.jpg

Tätä kirjoittaessa soi oodi jokaiselle naiselle: Whitney Houston – I´m Every Woman

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *