Valotaidetta, merenneidon suomuja ja herkullisin pizza hetkeen

Laskin lämpimikseni sunnuntai-iltani että liikuntaa ehti kertyä pelkästään viime viikon aikana kevyet 15,5h.  Ja tämä numero vain, jos ei lasketa päivittäisiä joogavoimisteluja ja hyötyliikuntaa mukaan. Se siitä kevyestä tammikuun startista. Ei ihmekään että makuuasento tuntui erityisen hyvältä illalla kun pääsin kotiin. Toisaalta mieli on ollut äärimmäisen virkeä, eikä väsymys tunnu samanlaiselta kuin esimerkiksi ylitöitä tehdessä. Kai se niin vain on että harrastukset antavat ihan erilaisen energiaboostin koko keholle puhumattakaan niistä kuuluista endorfiineista. No mutta mitä kaikkea tammikuun ensimmäisen viikko sitten piti sisällään?

Alkuviikko kului Circus Helsingin aikuisille suunnatulla  3 päivän treenileirillä. Pääsin tuttujen ilmajuttujen lisäksi kokeilemaan lattia-akrobatiaa, jonglöörausta sekä vähän uudempia ilmalajeja kuten köyttä ja strapseja. Leiri oli hurjan monipuolinen, opettajat ihanan kannustavia ja muut kanssatreenaajat jaksoivat tsempata pelottavalta tuntuvien temppujen äärellä. Edelleen korostui tunne siitä, että ilmalajit ovat niitä omimpia ja niitä haluan ehdottomasti jatkaa, mutta myös lattia-akro antaisi minulle lisää voimaa ja liikkuvuutta ilmaa varten. Koko kropassa tuntuikin oikein kivasti leirin jälkeen. Taisi keho kokea pienen shokin kun kauan nukuksissa olleet lihakset herätettiin Ruususen uniltaan tositoimiin.

Onneksi loppiaisena pääsin vähän palauttelemaan iltakävelyn merkeissä perinteisellä Luxin kierroksella kireästä pakkasesta huolimatta. Lux Helsinki on siis vuosittain järjestettävä valofestivaali, joka levittäytyy ympäri Helsinkiä tammikuun alussa loppiaisen tienoilla ja esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja. Lux Helsinki toteutettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhden reitin sijaan useana teoskokonaisuutena, jotka sijaitsivat keskustassa, Ruoholahdessa ja Suvilahdessa. Keskusta ja Ruoholahti onnistuivat saman kävelykierroksen aikana helposti, mutta Suvilahti jäi meiltä tällä kertaa vain someihailun varaan. Tänä vuonna tuo Luxin anti jäi minulle vähän valjuksi verrattuna aikaisempiin vuosiin. Toki pysähdyttävin teos oli Maxim Velčovskýn The Physical Possibility of Death in the Mind of Someone Living, joka koostui Ukrainasta tuoduista sodassa palaneista autoista. Siinä vaiheessa kun näin palaneen Mini Cooperin ja luin sen tarinan, liippasi se näin Mini-kuskina turhan lähelle kotia. En vieläkään pysty ajattelemaan Ukrainan tilannetta liikuttumatta. Minusta on hullua että tuo sota on kohta kestänyt vuoden päivät eikä loppua näy. Eikä kukaan pysty sitä estämään. Aivan sairasta!

Jotta tämä(kään) blogipostaus ei mene paasaukseksi, niin jatketaan etiäpäin. Viikonloppuna pääsin vihdoikin opetushommiin. Ensiksi Suomen Merenneitoharrastajien kuukausittaiselle uintivuorolla Kilossa. Sinne ovat muuten aloittelijatkin tervetulleita, vink vink! Olemme todella onnekkaita että olemme saaneet oman uintivuoron, jossa kehittää pyrstösukellusta ja tänä keväänä aionkin suorittaa siitä PADI Mermaid™ lisenssit. Siitä lisää sitten myöhemmin. Altaan pohjalta suuntasin glitterin ja höyhenten täyttämään burleskin maailmaan tutustumistuntien muodossa. Aloitin syksyllä Show Burlesque opettajana StepUp Schoolissa ja nyt tätä omaa konseptituntiani pääsee tanssimaan niin Helsingissä kuin Espoossa. Tervetuloa vaan sädehtimään!

Onneksi elämä ei ole ollut pelkkää treeniä. Ystäväni on muuttanut Italiaan viime vuoden syksyllä ja olimme  porukalla syömässä ja viettämässä iltaa ennen kuin hän palasi kotiin. Nyt seuraakin röyhkeä suositus, sillä en koskaan vitsaile hyvästä ruoasta. Hotelli Hilton Helsinki Strandissa sijaitseva Pizzorante BRO on pizzojen paratiisi. Jos olet ohuen ja rapeapohjaisen roomalaistyyppisen pizzan ja tiramisun ystävä, kiidä tänne välittömästi. Olen nähnyt unia scampi & ´nduja lätystä jo kaksi yötä. Takaisin on siis päästävä ja pian. Terveisin oman elämäns’ #hipsdontlie

 

Mites siellä sujui viikko? Mitä odotat eniten tammikuulta?

Tätä kirjoittaessa soi: Bebe Rexha (feat. Rick Ross) – Amore

 

hyvinvointi mieli liikunta hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *