Voi Rami minkä teit!

bohemian_rhapsody_posters.jpg

Kuva: 20th Century Fox

Käytiin viime perjantain Dinner&Movie deiteillä katsomassa Bohemian Rhapsody -elokuva sekä herkuttelemassa susheilla. Tuntuu muuten siltä, että aina kun kirjoitan jotain tänne, niin siihen liittyy ruoka. No kerran pullahiiri aina pullahiiri. Minkäs sille mahtaa. 🙂 Mutta asiaan. Suurin osa kavereistani oli jo leffan nähnyt ja suositellut elokuvaa minulle suuresti. Kysyin poikaystävääni mukaan, kun leffa ilmestyi eikä hän oikein innostunut aiheesta. Yllätys olikin melkoinen, kun perjantain deitti-ilta koitti ja pääsin näkemään Bohemian Rhapsodyn Tennarin Scape-salista.

bohemian_rhapsody_still_9_-_publicity_-_h_2018.jpg

Kuva: 20th Century Fox

Ja voi pojat minkälainen elokuva se olikaan. Bohemian Rhapsody kertoo Queen-yhtyeen tarinan ja jumalaista Freddie Mercuryä esitti jumalainen Rami Malek, joka on tällä hetkellä Oscar-ehdokkaana kyseisestä roolista. Aika ihme tulee olemaan, jos hän ei palkintoa nappaa. Sen verran huiman roolisuorituksen Malek vetää Freddienä. Elokuva on saanut kritiikkiä liian silotellusta kuvasta Freddien bändiajoilta. Toisaalta Freddie Mercury ei halunnut eläessään HIV-tartunnan tai seksuaalisen suuntautumisensa määrittelevän häntä. Miksi siis elokuvan pitäisi keskittyä vahvasti näihin aiheisiin? Eiköhän me jo vuonna 2019 voida olla siinä pisteessä, että mitä kukin puuhailee sängyssään, on ihan heidän oma asiansa. Leffan pääroolissa onkin Queenin musiikki sekä Freddien suhde Mary Austiniin, joka oli yksi hänen elämänsä merkittävimmistä henkilöistä.

Olen teininä fanittanut Queenin musiikkia ja elokuvan myötä biisit ja niiden tausta avautui ihan uudella tavalla. Who Wants to Live Forever -kappale osu ja uppos. Freddie Mercury on mielestäni edelleen kaikkien aikojen parhain esiintyjä, huikea showmies ja uskomattoman taitava muusikko. Myöskin bändin veto Live Aidissa vuonna 1985 oli pelkkää taikaa. Live Aidin konserttia on kutsuttu Queenin parhaimmaksi livevedoksi eikä suotta. Käykääpäs googlettamassa pätkiä Youtubesta. Ihan tajuton meininki. Alla vähän kokelmavideota Queenin ikimuistoisista hetkistä.

Arvatkaa tykkäskö poikaystäväni elokuvasta? No todellakin! Molemmat lähdettiin elokuvateatterista silmät kosteina ja kädet täristen. Kun istuttiin dinnerillä leffan jälkeen, niin poikaystäväni tunnusti, ettei hetkeen ole nähnyt yhtä vaikuttavaa elämänkertaelokuvaa, joka tuntuu luissa ja ytimissä saakka. Niinpä. Queenin musiikki on soinut soittolistalla aika ahkerasti.

Tätä kirjoittaessa soi: Queen – Who Wants to Live Forever

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *