Vuosipäivän vietossa

Sitä sanotaan, että jokaisen vihaisen naisen takana on mies, joka ei tiedä tehneensä mitään väärää – taaskaan. Vitsi vitsinä mutta tuo lause tuli jotenkin elävästi mieleen, kun eilen tuli kuluneeksi 5 vuotta meidän esitapaamisesta. Viisi vuotta on pitkä aika, varsinkin jos iso siivu tuosta ajasta on eletty pandemian keskellä. Se vaatii hermoja ja kärsivällisyyttä ja positiivista asennoitumista tulevaan.

Meidän suhdettamme ovat rasittaneet minun edellisen suhteen jättämät traumat ja poikaystäväni hoitamattomat riippuvuudet. Päitä on lyöty yhteen ja sapeleita kalisteltu olan takaa. Suhteeseen on mahtunut myös paljon uniikkeja hetkiä, kuten lukemattomat matkaseikkailut ja pienen kreikkalaisen katukissan pelastaminen omaan yhteiseen kotiin. Siksi olenkin äärettömän ylpeä meistä, ettemme luovuttaneet, vaikka niitä tilaisuuksia olisi ollut yllin kyllin.

Unelmissani 5-vuotispäivää olisi juhlittu Pariisin kaduilla skumppalaseja nostellen tai viidakossa seikkaillen, mutta pandemiatilanne tuli taas tielle, niin kuin niin usein viimeisen kahden vuoden aikana on käynyt. Siispä juhlistimme suhdettamme ja toisiamme kotona. Kun poikaystäväni saapui perjantaina kotiin, hän yllätti minut kukilla, skumpalla ja suklaalla. Lahjapaketissa paljastuivat myös viisi paria alpakkasukkia, joita tällaisena kylmää välttelevänä ihmisenä arvostan todella paljon. Ilta kuluikin sarjoja katsellessa ja kotitekoisia burgereita nautiskellen.

Lauantaiksi olin suunnittelut poikaystävälleni mieluisan yllärin. Olin vuokrannut yksityisen salivuoron hotelli Havenista, jonka jälkeen suuntasimme hotellin aamiasbuffan kimppuun. Aktiivisena salilla kävijänä poikaystäväni on kärsinyt Avin rajoituksista todella paljon, joten järjestämäni ohjelmanumero osui ja uppos. Minä puolestaan joogailin ja meditoin, sillä sali koostui kahdesta erillisestä tilasta. Tilassa on muuten suihkut, joten jos hygienia-aspekti mietityttää, niin huoli pois. Treenin jälkeen ruoka maistui taivaalliselta. Lämmin suositus hotelli Havenin aamiaiselle. Sinne mennään toistekin.

Vaikka vuosipäivä muokkautui täysin erilaiseksi, kun mitä olin alun perin suunnittelut, niin se jää mieleeni yhtenä ihanimmista viikonlopuista pitkään aikaan. Jätän loppuun vielä kirjailija Jyoti Patelin ajatuksen, joka kiteyttää mielestäni loistavasti kaikki pitkät suhteet ensihuuman jälkeen.

“Love is not all hearts, butterflies in the stomach and smiling couple selfies. Love is not just a fantasy land, I believe that couples in a long-term relationship would one day surely hit the unromantic milestone and that’s when, little things starts to matter more than ever before.”

Mitä sinä olet oppinut pitkästä suhteesta? Mikä on vinkkisi hyvän parisuhteen ylläpitämiseen?

Tätä kirjoittaessa soi: Van Morrison – Have I Told You Lately

suhteet parisuhde rakkaus ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *