Ladataan...
Pahinta Nannaa

Kahvia, kiitos!-blogin kahvittelija esitteli pari päivää sitten lapsensa huonetta ja yllytti muitakin mukaan. Minäkin päätin tarttua aiheeseen, olenhan itsekin pojan huonetta ajatellut esitteleväni, mutta aina se on jäänyt. Nyt sain tästä sopivan potkun persuksille, ja kun huonekin pojan poissa ollessa näytti olevan melko siedettävässä kunnossa, niin räpsäisin nopsaan kuvat. Tässä siis pilvisen päivän kuvia pikku herran valtakunnasta.

Yleisnäkymä ovelta...

...ja nojatuolin luota.

Kuten näkyy, pojan huoneessa on ruskeaa sävyä vasten monia iloisempia värejä. Huoneen ovi, vaatehuoneen ovi (alemmassa kuvassa), sekä vaatelipasto kaipailevat (valkoista) maalia, mutta eipä niillä ole kiirettä... :D Matot voisivat olla mun makuun hillitymmät. Ennen pojan huoneessa oli iso ja pyöreä, vihreä karvamatto, mutta kun liikennematto tuli kuvioihin, se sai väistyä. Jossain vaiheessa mummo kantoi meille tuon Angry Birds -maton ja pakkohan sekin oli lattiaan laittaa. Kauneus ei hivele silmää, mutta lapsi itse on tyytyväinen, joten äiti yrittää vaan ummistaa silmänsä pikkuseikoilta. :D

Täällä säilytetään leluja. Koristo on Jyskistä ja tarkoitukseensa varsin mainio! Iso kori taas on kantautunut meille ties mistä ja siitä tuli jo ennen pojan syntymää ihan automaattisesti paikka, johon iskettiin kaikki lelut. Ajan myötä ja lelujen lisääntyessä oli pakko keksiä lisää säilytystilaa, isoon koriin  jäivät ne, jotka eivät pienempiin mahdu. Itse tykkään kovasti tuosta koristosta, koska erilaisilla leluilla on omat paikkansa. Pojallekin on hyvin tärkeää, että lelut tulevat oikeisiin koreihin, joten äidin ei yksin tarvitse pitää järjestystä yllä. Yleensä lelut eivät myöskään ole yhtä aikaa levällään, joten siivoaminenkin on mukavampaa. Kuvaa ottaessa levälleen oli jäänyt junaratalaatikot (ja kuten ylemmistä kuvista näkee, myös itse junarata pitkin lattioita), mutta harvoinpa meillä kesken päivää tarvitseekaan leluja keräillä. Yleensä lelut kerätään aina paikoilleen illalla ennen nukkumaan menoa.

Tämä lipasto/hoitopöytä ostettiin huuto.netin kautta ennen pojan syntymää, alun perin se on Ikeasta. Nuo pienet korit ostin myöskin Ikeasta, niitä sitten saikin metsästää kissojen ja koirien kanssa! Selasin miljoona eri nettisivustoa, mittailin ja tuskastelin, jotta löytäisin oikean korkuiset ja levyiset. Ikeastahan ne sitten lopulta löytyivät, daa. Tässä siis ylimmäinen hylly aukeaa hoitopöydäksi ja kovalla käytöllä se olikin vauva-aikaan. Lipasto on toiminut hyvin myös kokoon taitettuna sen jälkeen. Käytössä olevat vaatteet mahtuvat hyvin isoihin laatikoihin ja koreihin on hyvä jemmata kaiken maailman pikkusälää, kuten rasvoja. Haluaisin kuitenkin maalata tämän valkoiseksi, itse asiassa mä jo melkein ryhdyin puuhaan viime kesänä, mutta jostain kumman syystä se jäi. :D Jospa tänä kesänä?

Tämä nojatuoli (Sotkasta?) oli alun perin (edellisessä asunnossa) olohuoneessa. Kun poika sitten viisikuisena päätettiin siirtää omaan huoneeseen nukkumaan, jotta äiti saisi edes joskus nukkua, nojatuolikin siirtyi sinne, jotta olisi joku paikka yöllisiä imetyshetkiä varten. No, emme koskaan nojatuolia siihen tarkoitukseen tarvinneet. Minä nukuin kuin tukki ja poitsu yllätti meidät positiivisesti nukkumalla yöt läpeensä ilman yhtäkään imetystä. Olin tuota siirtopäätöstä ahdistellut etukäteen, mutta sepäs osoittautuikin maailman parhaaksi päätökseksi juuri meille. Kyllä sitä ehdittiin myöhemminkin heräillä milloin minkäkin vaiheen aiheuttamiin yöitkuihin, mutta eipä tarvinnut enää herätä 20 minuutin välein siihen, että poitsu ynisi unissaan... Mutta kylläpäs mä nyt putosin aiheesta (ylläri)! Nojatuoli jäi joka tapauksessa pojan huoneeseen, koska se tuntui sinne sopivan melkeinpä paremmin kuin olkkariin.  Nojatuolissa asustaa pojan nallet. Oik. puoleinen on tullut syntymälahjaksi mun kummeilta. Keskimmäinen on mieheni peruja. Vas. puoleisella on eniten tunnearvoa, se kun on mun äidin tekemä. Poika sai sen ensimmäisenä joulunaan ja muistaa aina ylpeillen kertoa, kuinka mummu on on sen hälle tehnyt. :')

Samalla seinällä lipaston ja nojatuolin kanssa on pari kirjahyllyä (Ikea). Krhm. Kuten näkyy, sotku on kamala. Meillä on remontti menossa ja kirjat ja muut sälät kaatuilevat, joten mitäpä turhaan niitä pystyyn koko ajan nostelemaan. Normaalisti järjestys on sentään vähän siistimpi. Kirjat ovat pojalle tosi tärkeitä, niitä luetaan paljon! Oman hyllyn kirjat ovat viime aikoina olleet vähemmälle lukemisella, koska kirjaston kirjat vievät voiton, mutta toisinaan otan oikein asiaksi lukea myös oman hyllyn kirjoja.

Ihanat verhot ovat, ylläripylläri, mun äidin käsialaa. Alaosat olen vetänyt solmulle ihan vaan siksi, että verhot näyttävät tosi hauskoilta tuolla tavalla. Kangaslöytö oli mahtava! Myös pojan vauva-aikaisen huoneen verhot olivat mun äidin tekemät, harmi, etten niistä löydä kuvaa tähän hätään, koska nekin olivat ihanat. Nyt ne ovat jo matkanneet eteenpäin miehen siskon perheeseen.

Pojan valkoisen sängyn (näkyy kokonaan tuolla ylimmässä kuvassa) ostin fb-kirppiksen kautta. Etsin epätoivoisesti valkoista sänkyä ja juuri, kun olin luovuttamassa ja meinasin ostaa ruskean sängyn maalatakseni sen itse, tätä tarjottiin minulle. Kuvio hurmasi heti! Poitsu itsekin tykkää kovasti hauskasta kissakuviosta. :)

Tässä vielä muutama pieni yksityiskohta. Vihreässä kassissa säilyy kirjaston kirjat. Isovanhemmilla oli pieniä vaikeuksia ymmärtää poitsun selityksiä joskus viime kesänä, kun tämä yritti omalla kielellään kertoa, että haluaa kirjastokassista jonkun tietyn kirjan. Lopulta oli mennyt ihan osoittamaan ja jalkaa polkien saanut kerrottua, mitä tarkoitti. Kassin vieressä roikkuu liitutaulu, jonka bongasin vasta ihan vähän aika sitten Finnmarin myymälästä kauppakeskus Willasta. Liidut on vielä ostamatta, mutta tarkoitus olisi, että poitsu saisi itse piirtää tuohon aina halutessaan ja siten seinillä olisi aina omaa taidetta. Oik. yläkulmassa on mun vanhat tossut, jotka ovat roikkuneet pojan huoneessa aina. <3 Pojan puuautot ja -junat säilyvät valkoisen koriston päällä. Nalle Puh kavereineen taas tanssivat sängyn viereisellä seinällä väriä tuomassa.

Tällainen oli meidän pojan huone. Tulkaahan muutkin mukaan esittelemään pikkuisten huoneita, olisi kiva nähdä, mitä kivoja ratkaisuja olette lastenhuoneisiin keksineet. :)

Ladataan...
Pahinta Nannaa

1. Auringonpaiste! - Tälleen sisätiloissa pienen potilaan seurassa se on erityisen kiva juttu.

2. Sisäkattoremontti! - Tälleen sisätiloissa pienen potilaan seurassa se on erityisen kiva juttu.

3. Pölyallergia (siitepöly, remonttipöly, mikä tahansa-pöly)! - Tälleen sisätiloissa pienen potilaan seurassa se on erityisen kiva juttu.

4. Viimeinen lomapäivä! - Tälleen sisätiloissa pienen... No joo.

5. Pyykkien kuivattaminen ulkona! - Ulkona pölyä, sisällä pölyä, se ja sama.

+ Huomenna on työpäivä! - Luojan kiitos, mä pääsen kahdeksaksi tunniksi ulos tästä kämpästä.

Positiivinen ajattelu kunniaan!

Ladataan...
Pahinta Nannaa

Viime viikolla...

...on testailtu upouutta polkupyörää...

...on hämmästelty ihmisten huomaavaisuutta, kun pari viikkoa kadoksissa ollut pölykapseli löytyikin yllättäen työmatkan varrelta puuhun nostettuna...

...puistoilimme ekaa kertaa pitkään, pitkään aikaan ja teimme ainakin miljoona hiekkakakkua...

...nautimme liikkumisen ilosta...

...söimme pyttipannua jännittävän Noitametsä-kierroksen päätteeksi...

...ja matkustimme junalla siskontytön synttäreille.

Lauantai-iltana pukeuduin mustaan ja lähdin viettämään erään asunnon hautajaisia. Monia muistoja jäi sinne, mutta onneksi ne elävät mielessämme ikuisesti. Sunnuntaina taas poitsu lähti viettämään laatuaikaa mummon kanssa ja me pääsimme vihdoin ja viimein (talven aikana kaksi epäonnista yritystä, jotka kaatuivat mun vatsatautiin molemmilla kerroilla) treffeille miehen kanssa. Nautimme kiinalaisesta ruuasta kahden kesken ja katsoimme elokuvaa jättiläsmäisen karkkipussin kera. Nukuimme pitkään ja latasimme akkuja. Ah, siunattu hiljaisuus!

Kohta pian poitsu tulee kotiin ja suunnitelmissa on viettää rento päivä. Kukaties lähdemme taas pitämään pyöräilyharjoituksia tai jos oikein laiskottaa, niin ehkä me vaan hengaillaan kotipihassa. Allergiakin on helpompi kestää, kun ilma on kaunis ja mieli levännyt. Huomisen saan vielä viettää vapaalla ja sitten edessä on vain kolmepäiväinen työviikko. Mmm. Ihana, siunattu vapaa-aika!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Muoks. Rento päivä muuttui superrennoksi; poitsu tuli kotiin, kuumetta 38 ja risat. Se siitä ulkoilusta. :P

Pages