Ladataan...
Päiväuniaika

Olisipa huippujuttu, jos sielä Lilyn teknisessä päässä nyt vihdoin ja viimein yritettäisi saada aikaan jotain, että iPadilla pystyisi taas kirjoittaa. Sitä odotellessa on postaustahti taas sorttia sitä, että koska nyt tietokoneelle pääsen, omanihan kotona ei tykkää toimia. 

Niin tai näin, käytiin viime tiistaina tytön kanssa ihan kaksin Tallinnassa päiväristeilyllä. Mentiin Eckerö Linellä, kun sinne sain sattumalta ystävältä lahjakortin. En voi kyllä mitenkään suositella lapsiperheelle tuota Eckeröä. Tai sen puoleen nuorellekaan. Kertakaikkiaan koko laiva henki vanhemmille suunnattua ohjelmaa (siis puhun nyt 60+). Lapsille oli leikkinurkkaus. Siis pieni nurkka. Huh. Aina vähintään 15 lasta ja tilaa ei ollut nimeksikään, oli aika kaaos. 
Mutta lapset viihtyi tottakai. Oli hauska seurata, miten noin pienet ei edes tarvitse mitään yhteistä kieltä. Puhetta ei ymmärretä, mutta elekieli vei pitkälle ja kaikki oli kaikkien kavereita. 

Oma neitini arvosti ihan älyttömästi sitä, että pääsi isoon laivaan. Laivaa hihkuttiin maista ja oli niin jännää päästä astumaan sinne, puhumattakaan siitä innostuksesta kun tuo pääsi kannelle katsomaan lähtöä! 

Mitään erikoista ei tehty. Lähtökohtaisesti olin päättänyt, että teen reissun lapsilähtöisesti. Niin kauan kuin lapsella olisi kivaa, minulla olisi kivaa. Laivassa istuttiin käytännössä koko 2,5 tuntinen leikkinurkassa lukuunottamatta paria vessareissua, ruokataukoa ja muutamaa kertaa kun kannella käytiin. Sama juttu takas tullessa. 
Maissa tyttö nukkui rattaissa pari tuntia, jona aikana minä shoppailin (tytölle uusia autoja, pullon vettä ja pari uutta kahvikuppia, jee :D) ja tyttären herätessä suunnattiin puistoon. Hesessä yritettiin käydä syömässä, mutta ei tuohon neitiin uponnut hampurilaiset :) 

Pitkä mutta ihana päivä. Tytär ei kitissyt tai kiukutellut kertaakaan, vaikka Suomen terminaaliin päästyämme kyselikin jo kovasti oman kodin ja sängyn perään. 

Ladataan...

Ladataan...
Päiväuniaika

Kuva ei liity kertakaikkiaan mitenkään mihinkään. Paitsi aamupiirretyt sängyssä on kyllä aika sydäntä!

Viimeiset päivät on taas tullut juostua paikasta toiseen ja lupauduttua ties mihin. Sunnuntaina olisi ollut edessä Kallion Juniori liikkeen kokoontuminen (jos kiinnostaa, lisää vaikka heidän Facebookissa), mutta meidän pikkuneiti päätti ruveta nuhaiseksi, eli saas nähdä missä hapessa sitä sunnuntaina ollaan - ja ennen kaikkea, viitsiikö sitä mihinkään lähteä, kun paikalle on kuitenkin muita lapsia vanhempineen tulossa. 

Keskiviikkona oli taas perhekahvilaa ja menin lupautumaan avaamaan sen silloin tällöin. Siis pikkujuttu ja käydäänhän me sielä muutenkin joka viikko, sama kai se on avaako homman samalla. 
Sää oli niin upea, ettei kyllä käyty sisätiloissa kuin pikaisesti kahvilla ja mehulla ja jatkettiin takaisin pihan puistoon, joka olikin ihan täynnä lapsia. Tavattiin eräs vanha tuttukin muksunsa kanssa leikkimästä ja tytöt viihtyi oikein kivasti keskenään. 

Eilen torstaina puolestaan piipahdettiin vilkaisemaan Taiteiden Yötä (tai lähinnä tuota ruokapuolta) ja oltiin kotona vasta kahdeksan jälkeen. Tytön sain nukahtamaan puolestaan vasta lähemmäs kymmentä, mikä kyllä taisi johtua enemmänkin siitä, että tyttö nukkui yönsä minun sängyssä eikä malttanut nukahtaa sinne. 

Tämän perjantain piti olla ulkoilupäivä. Piti mennä aamusta heti puistoon tapaamaan tuttuja ja viettää sielä pitkälti koko päivä, käydä vain kotona syömässä ja nukkumassa. Tytär tosiaan heräsi nuhaisena (siis tosi tukkoisena), eli taitaakin jäädä ihanasta säästä huolimatta ihan kotipäiväksi tämä. Mukavaa tietty sekin! 

Ladataan...

Pages