Soittolistalla heinäkuussa

Pari viivaa

Vaikka kuvassa laineet lyövät aurinkorannikolla, niin minun lomani meni jo. Se ei estä päiväuneksimasta itseään sinne missä aurinko hellii, eikä kylmästä kesäsateesta ole tietoa. Ajattelin vinkata hieman musiikista, joka on pyörinyt digitaalisella levylautasella viime aikoina. Tapasin aikanani väittää, että olen musiikillisesti kaikkiruokainen, en ole. Sen sijaan olen enemmänkin kuin laiska lapsi karkkikaupassa, kauhon kaikkea hyvältä vaikuttavaa ja ahdan sen sisääni tyylilajista riippumatta. Parhaat jäävät kuunteluun. Juuri nyt näyttäisi rakentuneen listan perusteella uppoavan hieman jumputtava tanssittavuus.

En edes uneksi olevani kolea tyttö, jolla on timanttiseksi hioutunut musiikkimaku. Pois se minusta. Olen entinen fanityttö, sellainen vähän teennäisen synkkä mustilla rajauksilla, ja nykyinen laiskiainen, joten syvällistä lyriikka-analyysiä täältä ei löydy. Ne ajat kun edes yritin pysyä musiikissa kärryillä menivät jo. Kuuntelen musiikkia siitä yksinkertaisesta syystä, että se tuottaa hyvää oloa ja toisinaan myös kylmiä väreitä. Yllätyin silti hieman etten enää juurikaan kuuntele kohtalokkaita poikia nahkatakeissa. Synkeä kitararunoilijat eivät taida oikein sopia kesään.

 

Gnucci - You Good I'm Good Let's Be Great

Spotifyn suosituksista tekee löytöjä. Kappaleen bassokuvio jää jumputtamaan takaraivoon ja alitajuntaan, niin että kummittelee vielä unissakin epämääräisenä taustaraitana. Valitsen nykyisin ison osan soittolistastani sen perusteella, että se sopii työmatkapyöräilyn taustamusiikiksi. Rytmi toimii polkutahtiini loistavasti. Kappaletta jää hyräilemään huomaamattaan, korvamato joka saa jäädä rauhassa munimaan korvakäytävään.

Beatrice Eli - Careful

Jostain syystä olen viime aikoina kuunnellut paljon musiikkia, jota pitäisi tanssia elokuisessa lämpimän pimeässä illassa vesilätäköissä tennarit jalassa jonkun urbaanin talon sisäpihalla, puutarhulamppujen täplittäessä maisemaa. Tai edes tanssia, vaikka yksin kotona ujosti villasukat viuhuen. 

Lune - L$D

Sain vasta jälkikäteen tietää tämän olevan cover A$AP Rockyn kappaleesta, enkä enää osannut ottaa alkuperäistä vakavasti, se kuulosti väärältä. Tämä kappale sopii niihin hetkiin kun on aikaa unohtua maailmalta muistikirjan kanssa ja tuhertaa irtoajatukset paperiin. Video lähinnä hämmensi, mutta teki mieli mennä kierimään mustikkamättäille.

Peter Peter - Bien Réel

Joskus sitä vain tarvitsee söpösti ja vähän vaikertaen huokailevan pojan laulua. Ranskan kielellä, niin että korvia kutittaa. Sellaista joka henkäillään pihalle dramaattisen konebasson päälle. On ihanaa huomata, ettei ole vielä liian vanha ja kyyninen innostumaan musiikkivideon "kamera-ajo poispäin" -tyylisistä. Videon kuvakieli flirttailee vähän joka suuntaan ja tuo mieleen ainakin White Stripesin Seven Nation Armyn ja noin joka toisen Pinterestin minimalismitauluista. Voisin rakentaa tämän vaatekaapin tämän videon sävyjen ympärille, ainakin tässä hetkessä.

Lizzo - Good As Hell

Tämä kappale tuoksuu auringolta, eikä sitä kuunnellessa voi olla kovinkaan pahantuulinen. Sopii iloisen päättäväisiin "hitot maailmasta, olen fabulöösi!" -hetkiin. Lizzo on mahtava ja uskomattoman energinen artisti, jolta ei puutu pokkaa. Musiikkivideota katsoessa toivoo lähinnä, että osaisi itse hehkua vastaavaa toiminnallista energiaa.

 

Kuva: Stocksnap.io • Kuvaaja: Syd Sujuaan • CC0-lisenssi

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.