Curly girl-metodia takana kuukausi

Kirjoittelin kuukausi takaperin, että aloin kokeilemaan  Curly girl-metodia ja nyt on aika katsoa, miten homma etenee. Vai eteneekö ollenkaan.

Laitetaanpa heti alkuun ensimmäiset kuvat, mikä on otettu final washin jälkeen ja puristeltu seuraavana aamuna vedellä ja jätettävällä hoitoaineella.

Tässä kohtaahan tilanne oli se, etten mitenkään nähnyt itseäni keittelemässä mitään pellavansiemengeelejä, mutta johan sekin hetki koitti. En nimittäin löytänyt kaupoista metodiin sopivaa geeliä ja halusin hommaan vähän lisäboostia, niin oli pakko alkaa hommiin. Se geelin tekeminen onkin muuten sitten äärimmäisen esteettistä hommaa!

Taisin keitellä siemeniä hippasen liian pitkään koska geeli oli niin tujua, että sen suodattaminen sukkisten läpi (naurattaa jopa kirjottaa tämä) oli todella hankalaa. Geeliä ei jäänyt ollenkaan yli, vaan kaikki mitä sain puristettua irti päätyi suoraan hiuksiin. Ja lattialle. Ja keittiön kaapin oviin.

Onneksi äitini löysi mulle oikean geelin kaupassa käydessään niin pystyin jättämään noi pellavansiemensekoilut muille. Geeliä olen nyt muutaman kerran käyttänyt ja kyllähän siitä tukasta tulee hieman laineikkaampi. Mutta tukka kuivuu todella hitaasti, useamman tunnin, kun geelin laittaa märkään tukkaan. Ei siis ole mikään aamurutiini, vaan pesu on tehtävä iltaisin. Joka pesun yhteydessä en ole nyt geeliä käyttänyt juurikin siitä syystä, että iltaisin on pakko nopeuttaa kuivumista.

Ainoa harmitus metodissa on edelleen se, että hiukset on pakko pestä päivittäin kun hoitoaineella pesee. Viikonloppuisin olen pidentänyt pesuvälejä, mutta sekään ei tunnu kovin kivalta. Tukka on myös ollut melko pörröinen, mikä itseäni ulkonäöllisesti on ahdistanut eniten. Muuten tykkään kyllä sekavasta surffilaineesta, on sopivan rento mun tyyliin. Luin jostain, että pörröisyys saattaa johtua vääristä aineista. Mulla jätettävänä hoitoaineena oli tuo XZ:n Suklaa vanilja- hoitosuihke. Annoin sen suosiolla lapsille ja ostin itselleni uuden. Tuntuu, että pörröisyys on kyllä vähän vähentynyt.

Muutenkin kivaa on se, että hiukset ovat huomattavasti paljon ilmavammat kuin normaalisti. Mutta tuo usein peseminen häiritsee nyt sen verran, että kokeilen vielä onko siitä apua, jos peseekin useammin shampoolla (Natusan Top to toe). Ja jos silloinkin pesuväli on edelleen yksi vuorokausi, saattaa metodi olla siinä. Ellei tosiaan käy ihme ja tukka ala tottumaan tähän.

Mutta kyllä kuvista huomaa, että tukka on tosiaan mennyt selkeästi enemmän laineille näinkin lyhyessä ajassa! Tukkani on nyt leikattu tasamittaan, paremman lopputuloksen kiharan kannalta saisi varmasti kerrostamalla.

Ehkä näiden kuvien voimalla jaksan olla metodilla vielä jonkun aikaa. Kesä olisi kyllä kivaa vetää tällä surffilaineella!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *