DIY Kierrepanta

Sain pari päivää sitten töihin puhelun, että poika on kipeä. Oli valittanut muutaman päivän kipeää kurkkua, mutta muita oireita ei ollut eikä jaksamisessakaan mitään vikaa. Nyt oli kuitenkin oksentanut ja lähdin hakemaan poikaa ennen puolta päivää. Onneksi ei ollutkaan kyse vatsataudista vaan ihan tavallisesta flunssasta. Pari päivää onkin nyt lepäilty kotona.

Mulla oli muutaman päivän tauko kutomisesta, nyt oli sitten aika kaivaa puikot esiin. Näin Nelliinan instassa kuvan kierrepannasta ja siitä se ajatus sitten lähti. Löysinkin monta ohjetta, helppoja kaikki, ainakin ohjeiden antajien mukaan. Lopputulemanahan oli tietysti se, että tein kierteen lähemmäs kymmenen kertaa uusiksi, menetin hermoni vähintään saman verran, vedin välissä pari kertaa henkeä vain tajutakseni, että olen tehnyt koko ajan oikein. En ollut vain osannut ”kääntää” työtä oikein.

Luo 32 silmukkaa, jos haluat leveän pannan. Neulo joustinneuletta (1 o, 1n) noin 23 senttiä. Voit vielä mitata pantaa omaan päähäsi sopivaksi. Kun panta on otsan puolivälistä keskelle nistaa, on aika tehdä kierre. Ota ensimmäiset 16 silmukkaa apupuikolle  ja jätä työn ”taakse”. Neulo normaalisti silmukat 17-32 ja sen jälkeen neulo perään apupuikon silmukat 1-16. Eli tavallaan työn ensimmäiset 16 silmukkaa vaan siirtyvät työn viimeisimmiksi 16 silmukaksi.

Kierre näyttää aluksi oudolta, mutta älä masennu tai menetä hermojasi niinkuin minä, vaan käännä työtä hieman niin luultavasti huomaat, että olet tehnyt ihan oikein. Kierteen jälkeen neulo taas sama määrä (tässä 23 senttiä) niinkuin ennen kierrettäkin. Sen jälkeen päättele työ  vetämällä aina silmukka toisen yli. Viimeisenä jää yksi silmukka, katkaise lanka ja vedä läpi. Sillä langanpätkällä voit ommella pannan alku- ja loppupään käsin yhteen.

Kun olet päätellyt langanpäät, voit vielä viimeistellä pannan höyryttämällä sen silitysraudalla.

Ja tadaa, syksyn siistein panta on valmis!

Tässä on muuten super hyvä lahjavinkki joulua ajatellen! Onko loppujen lopuksi mitään kivempaa lahjaa kuin sellainen, minkä joku on itse tehnyt juuri sinulle. Aloita nyt, vältät joulustressin (jos sellaista podet)

muoti diy oma-elama
Kommentit (1)
  1. Onneksi kirjoitit et käämit paloi ja purit sataan kertaan. Sama juttu mulla precis sama. Toi sun teksti sai uskomaan, että kyllä onnistuu lopulta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *