Erilaiset kevätjuhlat

Tänä vuonna meillä on ollut vähän erilaiset kevätjuhlat, niin koulussa kuin päiväkodissakin.

Koululaiset viettivät kevätfiestaa jo viime lauantaina. Kaikki luokat olivat tehneet erilaisia työpajoja ympäri koulua, joita vanhemmatkin saivat käydä toteuttamassa. Itse en osallistunut kuin tyttöjeni luokan tekemään äikän testiin, kun en migreenin jälkitiloissa oikeen muuhun kyennyt.Ilma oli kerrassaan upea, joten suurimman osan ajasta vietin koulun pihalla jutellen tuttujen kanssa ja tietysti buffetista herkkuja hakien.

Lopuksi laulettiin pihalla vielä Suvivirsi oppilaan pianosäestyksellä.

Pojan päiväkotiryhmän kevätjuhlia vietettiin eilen ja nekin ulkona. Päiväkodin vieressä on pieni saari, jonne ryhmä vanhempineen suuntasi. Nuotioon sytytettiin tulet ja sillä aikaa keräännyttiin isoon piiriin laulamaan muutamat laulut.

Lapset lauloivat todella reippaasti ja ainakin omani yllätti kyllä lurituksellaan. Laulujen jälkeen grillattiin ja oleiltiin ihan rennosti.

Jännitystä loi keskustan päällä olevat sadepilvet ja lähellä olevat jyrinät. Selvittiin kuitenkin kastumatta.

Täytyy sanoa, että tykkään todella paljon noista ulkona pidettävistä juhlista! Vaikka niissä juhlasaleissa on se oma hikinen tunnelmansa jännityksineen, niin kyllä toi ulkona oleminen on vaan paljon rennompaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Etenkin tarhan esityksissä suurin osa lapsista on ihan jäässä, kun tilanne on niin outo. Yhtäkkiä edessä on kauhea määrä puolvieraita aikuisia tuijottamassa, onko ihme jos ei esiintyminen ei ihan nappaa…?

Ja tietysti se, että tällaisissa retkihenkisissä juhlissa on enemmän kuin ok olla ihan normivaatteissa, jää se edellisen illan vaateshow kokonaan pois. ”Missä ne sun siistit housut on? Eikä, ne on jo liian pienet. Entä paita? Ai se on pesussa…”

Mutta myönnetään, että Suvivirsi ei kyllä tuntunut samalta viikko sitten, kuin miltä se tuntuu silloin, kun loma oikeasti alkaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *