Helppo vegenakkikastike

Tajusin äsken, ettei mulla ole huomiselle työpäivälle vielä eväitä tehtynä. Duunin vieressä on kyllä ravintoloita joka lähtöön, mutta yleensä kannan ruuat mukanani.

Ostin eilen ekaa kertaa elämässäni vegenakkeja. Ja ekaa kertaa ihan vaan siksi, että olen maistanut jotain soijanakkeja joskus 2000-luvun puolivälissä, eikä silloinen makuhermostoni ollut kovinkaan innoissaan. Heti viitisentoista vuotta myöhemmin pystyin antamaan niille uuden mahdollisuuden 😀  Ja tässä välissä olen kuitenkin ollut kasvissyöjä useamman vuoden  ja nykyään suosin kasvisruokaa ehkä 70 prosenttisesti. Nakit ei vaan ole olleet mun juttu.

No mutta näistä nakeista päätin tehdä kastikkeen.

Tarvitset:

250 grammaa vegenakkeja

1 sipuli

1/2  paprika

Ruokalusikallisen Dijon-sinappia

Reilu desin kaurakermaa

Vajaan kasvisliemikuution

1/5 dl vehnäjauhoja

Töräys ketsuppia

Pilko sipulit ja paprikat, kuullota öljyssä. Lisää pilkotut nakit, kun kasvikset ovat vähän pehmenneet. Ruskista nakit ja lisää vehnäjauho. Lisää pikkuhiljaa reilu 2 dl vettä, mihin olet sulattanut vajaan kasvisliemikuution. Anna tekeytyä viitisen minuuttia ja lisää kaurakerma ja dijon-sinappi. Anna porista hiljalleen sen aikaa kun lisuke valmistuu (peruna, pasta tai riisi). Itse valisin tällä kertaa riisin.

Hommahan on valmis alle reilusti alle puolessa tunnissa (riippuen minkä lisukkeen valitsit). Eli menee super näppärästi pikavalmistuksena siinä viiden pintaan, kun koko perheelle on huutava nälkä samaan aikaan.

Sitten vaan ladotaan lautasille tai  mun tapauksessa muovirasioihin ja jääkaappin odottamaan huomista lounastaukoa.

Ei tällä mitään sydämiä kannata lähteä valloittamaan, mutta arkiruokana toimii paremmin kuin hyvin. Ja näille vegenakeille annan kyllä numeroksi 9. Todella ok ja toimii varmasti myös grillattuna.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *