Kaksosten vaatteet, samanlaiset vai erilaiset?

Kun tytöt syntyivät vuonna 2007, en oikeastaan ollut kovinkaan suuri kirppishaukka. Toki jotain löytöjä tein, mutta silloin ei ollut vielä mitenkään TÄRKEÄÄ löytää vaatteita kierrätettyinä. Sain paljon vaatteita muutamalta tutulta ja kaikki päätyivät kyllä käyttöön.

Päätin heti kaksosista kuultuani, etten pukisi heitä samanlaisiin vaatteisiin. Tai tarkemmin ajatellen, asiaa ei tarvinnut mitenkään edes miettiä tai päättää. Enhän itsekään ole pukeutunut kenenkään kanssa yhtenevästi sitten muodostelmaluisteluaikojen.

En oikeastaan ikinä ole ymmärtänyt, miksi kaksoset puetaan samanlaisiksi. Onko tarkoituksena korostaa kaksosuutta, luoda yhtenäisyyttä vai helpottaa ostamista? Ja samanlaisilla tarkoitan nimenomaan ihan samanlaisia, en sitä jos sama paita on vaikka eri värisenä. Mä tykkäsin kyllä ”mätsätä” tytöt sillä tavalla, että tyyli tai vaatteiden väritys sopivat yhteen. Eli ei niin, että toinen oli vaalenpunaisessa röyhelössä ja toinen retrosti sinapinkeltaisessa. Siihen ei meikäläisen visualistin silmät pystyneet, piti olla samantyyliset.

Mulle on aina ollut tärkeää, että tytöt ovat molemmat omia persooniaan.Vaikka kaksosuus on heidän elämässään todella iso juttu, mun mielestä sitä ei ole tarpeen korostamalla korostaa muille ihmisille. Identtisillä kun naamat ovat jo hyvin samannäköiset, kokisin todella oudoksi, ettå tietoisesti pyrkisin tekemään tytöistä vielä enemmän toistensa kopioita. Halusin enemmän tuoda heitä esille yksilöinä, kuin samana pakettina, jona heidät väistämättä muutenkin usein nähdään.

Monilla on edelleen vaikeuksia tunnistaa tyttöjä, etenkin jos vain toinen on paikalla eikä naamoja pysty vertailemaan keskenään. Huomaan, että se on usein vähän vaivaannuttavaa kun ihmiset yrittävät miettiä ja kaarrellen kysellä, kumman tytön kanssa juttelevat. Eikä se toki ole aina kiva tytöillekään, kun moni heidät sekoittaa. Vaikka onhan siinäkin plussansa. Tehtiin esimerkiksi toisen tytön kitaraopelle pieni källi, kun tunnille menikin väärä tyttö. Hetken mietinnän jälkeen, kaikki sai kyllä hyvät naurut.

En muista olenko koskaan ostanut tytöille mitään ihan samanlaisia vaatteita. Toki jos haluaisivat, voisin tietenkin ostaa. Mutta tällä hetkelläkin tykkäävät enemmän, että on molemmilla erilaiset vaatteet ja pitävät sitä itse melko tärkeänä, että on nimenomaan OMAT vaatteet. Vaikka mä olen aina pitänyt heillä vaatteita ihan sekaisin, huomattavasti helpompaa. Nyt vasta parina viime vuotena, niitä on alettu vähän erottelemaan.

Mun mielestä sekin on plussaa, kun ostaa kaksosille erilaisia vaatteita, että on enemmän vaihtoehtoja. Ostaisin mielummin itsellenikin kaksi erilaista kuin kaksi samanlaista vaatetta, kun ei nyt puhuta mistään valkoisesta perus t-paidasta.

Onneksi vaatteet ovat pieni juttu. Oli samanlaiset tai erilaiset, kaksosilla on aina ihan spesiaali suhde keskenään.