Kaupungin parhaat kirppikset

Mitä jos laitettaisiin jakoon Helsingin parhaat kirppikset? Mulla on omat suosikkini, mutta haluaisin ehdottomasti löytää niitä lisää. Mistä kannattaa etsiä mitäkin, missä vaihtuu valikoima milloinkin, jotta jokainen voisi mahdollisimman helposti löytää itselleen sopivia juttuja.  Listaan alle omat suosikkini, toivottavasti Sinäkin laitat omasi kommenttiboksiin.

Aikaisemmin kiertelin enemmän sellaisilla kirppiksillä, missä myyjät ovat paikalla. Tykkään niistä ehdottomasti vieläkin, etenkin kesäisin, mutta jotenkin nämä myymälämäiset kirppikset ovat ajaneet ohi. Itse ainakin myyjien ollessa paikalle, tsekkaan paljon myyjän perusteella kannattaako pöytään mennä tonkimaan. Ja silloin jää helposti huomioimatta vaikka mitä aarteita, jos myyjä ei ole omaan silmään sellainen kenen pöydästä ajattelisi löytävän itselleen sopivia juttuja.

Nettikirppikset on varmasti toimivia myös, paikallista kierrätysryhmää seuraankin, mutta itselleni sopii parhaiten se, että näen heti tuotteen ja ostan jos haluan. Kaikenmaailman yyvee,aavee,peevee,koovee-hommat postituksineen ei oikeastaan ole mun juttu. Toki jos etsisin jotain tiettyä juttua, sellainen löytyisi varmasti helpoiten nettihauilla kuin kirppiksiä fyysisesti kiertämällä.

Omat suosikkini löytyy idästä ja keskustasta.

Itis on sinänsä helppo kohde, pääsee hyvin julkisilla ja autollekin löytyy aina paikka läheltä jos se on tarpeellista. Vierekkäin löytyy  Spr:n Kontti ja Kierrätyskeskus. Itse käyn aina molemmissa ja useimmiten kerran viikossa. Oman kokemukseni mukaan esimerkiksi talvitakkivalikoima oli molemmissa todella hyvä. Jos siis etsii hyvistä materiaaleista olevia takkeja ja etenkin jos on valmis viemään korjausompeluun ammattilaiselle.

Myllypuron ostarilla sijaitseva Pelastusarmeijan kirppis on myös ollut todella toimiva. Se on vielä pari viikkoa sitten muuttanut uuteen, valoisampaan tilaan. Muutama vuosi sitten paikka oli Laajasalossa, silloinkin oli hyvä valikoima, en tiedä onko lahjoituspiiri pysynyt vielä samana.

Itse pyrin keskittymään kirppiksillä juurikin niihin vähän spessumpiin juttuihin. Merkillä ei ole mulle väliä (korkeintaan toimii pienenä plussana), materiaalit on ykkösjuttu. En saa fiiliksiä siitä, että löydän halpaketjuliikkeiden vaatteita, mutta juurikin kirppikseltä niitä on mielestäni enemmän ok ostaa kuin suoraan kaupasta.

Keskustassa suosikkini ovat Iso-Roban Fida ja Fredan Uff. Ihan huikea meininki! Molemmissa kävi eilen kova kuhina ja oli ihan mieletön huomata kuinka staileja tyyppejä oli sekä asiakkaissa sekä myyjissä. Voisi jopa sanoa, että myymälöissä vierailu on pieni elämys ja oli niin siisti huomata kuinka kirppiksistä on todellakin tullut uusi musta! Noissa myös hinnat ovat todella maltillisia, kun puuttuu välikädet.

Re-lovet on mun mielestä meiningiltään ihan huikeita. Ja nostan hattua kyllä niiden pyörittäjälle, selkeästi saanut homman hyvin toimimaan. Mutta asiakkaan näkökulmasta (puhun nyt itsestäni, joka ei ole mitenkään merkkiorientoitunut) on hieman harmillista, että noissa paikoissa myös myyntihinnat pompsahtavat melkolailla. Mutta muuten se, että voi samassa yhteydessä juoda kunnon kahvit ja tehdä kirppislöytöjä on kyllä suuri plussa.

Eiliseltä reissulta ostin turkoosin nilkkapituisen vekkihameen. Siitä kuvia myöhemmin.

Laita ihmeessä kirppissuosikkisi jakoon, luen todella mielelläni!

Kommentit (2)
  1. Malmin Fidalta olen tehnyt hyviä ja todella halpoja löytöjä! Jopa merkkivaatteita saattaa löytää muutamalla eurolla. Muuten suosikkikirppikseni ovatkin samat kuin sinulla 🙂

    1. Kiitos vinkistä! Pitää siis ehdottomasti mennä käymään Malmilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *