Kesäillat

Istuskelen terassilla, kuuntelen lintujen viserrystä ja naapurin ruohonleikkuuta. Kello lähenee kymmentä, mutta ulkona on valoisaa ja lämmintä. Raskaan viikon jälkeen nautin tästä rauhasta, kun saa istuskella ja kyllä, juoda kaljan. Raskaan tästä viikosta teki se, että mies oli työmatkalla muutaman päivän, joka tarkoitti mulle sitten aikaisempia aamuherätyksiä, kun piti kiertää tarhan kautta. Yleensä minä en hoida pojan tarhaan viemisiä, koska menen aikaisemmin töihin ja käytän julkisia.

Ensimmäinen viikko koululaisten kesälomaa takana ja vaikken itse ole lomalla, tuntuu jo enemmän kesältä. Jo pidempään illat ovat olleet valoisia ja lämpimiä ja lasten nukkumaanmenot ovat viivästyneet ulkona olemisen takia, mutta kun kesälomat kouluissa alkaa, tuntuu kun itsellekin tulisi pieni breikki. Iltapäivistä puuttuu se läksyjen kanssa kamppailu ja muu säätäminen. Kyllähän se rentouttaa.

Nyt vaan tilanne on se, että tytöt ovat kahdestaan kotona, kun me olemme vielä töissä. Siksi iltoihin on pakko keksiä aina jotain kivaa tekemistä, ettei lomalaisten päivistä tule tylsiä. Tytöt ovat jo sen ikäisiä, ettei puistoruokailu tai muu leksutoiminta ole heille enää kovin mieleistä. Ja monet kaveritkin ovat mökeillä ja muissa kesälomahommissa. Itse muistan lapsuudesta ne kesät kun kaverit olivat poissa maisemista ja mä olin yksinäni kotona. Soitin äidille pitkin päivää töihin, että millon se tulee kotiin. Varmasti ahdistavaa myös hänelle. Toki meidän tytöillä on toisistaan aina seuraa, mutta silti muistan niin kauheina ne kokemani kesälomapäivät, etten halua omille lapsilleni sellaista.

Onneksi ilmat ovat suosineet ja tällä viikolla olemme olleet lähes joka ilta töiden jälkeen viereisellä rannalla uimassa. On kyllä onni, että ranta on parinsadan metrin päässä niin sinne on helppo mennä vaikka vaan pikakäynnille.

Tänään mentiin rantaan  vasta kahdeksan jälkeen, koska hetken aikaa alkuillasta näytti siltä, että kohta tulee vettä ja lujaa. Eipä tullutkaan kuin muutama pisara ja kun aurinko alkoi jälleen paistamaan, me pakattiin iltapalat kassiin ja lähdettiin rantaan.

Niin ihanaa, että voi viettää illan viimeiset tunnit ulkona syöden ja uiden. Sitten mennä vaan suihkun kautta nukkumaan.

Ai että mä rakastan näitä kesäiltoja!

Ihan parasta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *