Kesälomalla Norjaan? Jaa vinkkisi

Eipä tässä ole enää kovin montaa viikkoa siihen, kun koko vuoden kohokohta (kutsutaan myös kesälomaksi) alkaa. Mulla on kyllä lasten kanssa jo ensi viikolla loma, siis vain viikon mittainen. Mies ei sillon vielä lomaile, joten pysytään varmaan tässä lähimaisemissa koko viikko.

Koko perheen loma meillä starttaa heinäkuun toisella viikolla ja olemme ajatelleet lähteä Norjaan. Meillä oli suunnitelmissa lähteä kaveriperheen kanssa matkaan, mutta se suunnitelma taitaa nyt olla jäissä. Ei siis mitään dramatiikkaa, heille tuli mutkia matkaan, mutta sitähän elämä on. Meillä oli jo kohtuu hyvät suunnitelmat: Vaasasta Uumajaan ja siitä sitten pikku hiljaa kohti Geirangeria. Mutta nyt kun heille tuli este, meidän suunnitelmat meni myös vähän uusiksi.

Saimme  kutsun toisen kaveriperheen mökille Rovaniemelle. Kieltämättä hieman humoristista lähteä kesälomalla Rovaniemelle, kun muut matkaavat etelän lämpöön. Mutta mulla on nyt jotenkin suuri tarve päästä enemmän luontoon kuin perus rantalomalle. Tämän hetken idea olisikin ajaa Rovaniemelle, olla muutama yö siellä  ja jatkaa kohti Norjaa. Mutta minne? Kiirunan kautta Lofooteille? Vähän myös ahdistaa matkan kustannukset, nyt kun kaverit jäi kyydistä pois (heidän kanssaan kun olisimme saaneet hotellihuoneet todella hyvään hintaan).

Me ollaan maailman huonoimpia matkan suunnittelijoita! Meillä ei ole mitään mielenkiintoa etsiä ja vertailla eri vaihtoehtoja vaan olemme enemmänkin niitä tyyppejä, joille joku tekee reitin ja sen mukaan mennään. Mun mielestä jo pakettimatkojenkin etsintä on ihan yhtä tuskaa, en saa siitä kyllä yhtään mitään fiilistä. Puhumattakaan siitä, että pitää etsiä reittejä, hotelleja ja vielä miettiä kaikkia muita mahdollisia juttuja,mitä lasten kanssa pitäisi ottaa huomioon.  Mutta road tripille sitä näköjään vaan ollaan lähdössä 😀

Katsottiin kyllä järjestettyjä bussimatkoja Norjaan, mutta matka-ajat vähän mietityttävät lasten kanssa. On nimittäin melko paljon bussissa istumista.

Viime kesänä tehtiin paras kesälomareissu ikinä! Mentiin nimittäin kolmessa päivässä Kuusamoon (yövyttiin Kuopiossa ja Kajaanissa), jottei ajomatka olisi turhan pitkä. Meidän lapset eivät nimittäin ole tottuneet pitkiin ajomatkoihin. Viime kesänä, muutama päivä ennen road tripin alkamista olimme autossa ja kolmen minuutin istumisen jälkeen toinen tyttö sanoi, että hänellä tulee pää kipeäksi tällaisista pitkistä ajomatkoista. Kyllä siinä miehen kanssa vaihdettiin muutama katse, että mitähän meidän reissusta tulee.

Mutta reissu meni tosiaan hyvin, kun pidettiin matkat kohtuu järkevinä. Olimme Rukalla 4 tai 5 yötä ja sitten tulimme taas Oulun, Jyvskylän ja Tampereen kautta takaisin kotiin. Eihän sitä tosiaan tarvitsisi noin moneen pätkään pilkkoa. Mutta me haluttiin viettää tien päällä mahdollisimman pitkään ja olla ns.  vapaita menemään miten halutaan. Mutta tykättiin kyllä ihan mielettömästi ja sillä innolla olemme nyt lähdössä Norjaan.

Onko sulla vinkkejä Norjan matkoihin? Kaikki käy, etelä tai pohjoinen, bussi tai auto, hotelli tai majatalo. Suunnitelmat on niin auki,että kaikki vinkit lasten kanssa matkustamisesta otetaan vastaan. Jaa Norjan vinkkisi!

Kommentit (2)
  1. Rovaniemi-Kittilä-Kilppari-Tromssa, missä yö tai kaksi. Tromssaa kutsutaan Pohjolan Pariisiksi ja jos ei muuta niin on siellä ainakin tolokun silta ja hieno kirkko (on siellä oikeasti muutakin). Siitä Altaan, missä yö tai kaksi. Altassa on Pohjois-Euroopan suurin kalliopiirrosalue. Tykkäsin valtavasti tästä museosta! Altassa on myös kohtuullisen hyviä ravintoloita. Altassa voitte käydä vaikka patikoimassa Altan kanjonissa. Altasta sitten joko Laksleviin, jonka vieressä on Stabbursdalein luonnonpuisto tai Nordkappiin. Kummassakaan en ole käynyt. Voi vaikka tehdä niinkin, että ensin Nordkappiin ja sitten Laksleviin. Lakslevistä Karasjoen kautta Suomen rajalle ja kotia. Matkalla voi pysähtyä vaikka Urho Kekkosen kansallispuistossa tai käydä Luostolla ametistikaivoksessa. Siinähän se viikko tai kaks vierähtääki kivasti, riippuen kuinka monta yötä kussakin paikassa viipyy.

    1. Hei ihan mieletön vinkki, kiitos!! Tutkin asiaa paremmalla ajalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *