Mökkijuhannus

Onpas kerrassaan ihan mahtava juhannus takana!

Mä en ole ollut erityisesti mökki-ihminen. Johtuen varmaankin siitä, ettei meillä koskaan lapsuuden perheessäni ollut mökkiä. Joinain kesinä oltiin muutamia viikkoja vuokramökeillä ja lapsenahan se oli kyllä tosi kivaa. Mutta aikuisiällä en ole mökkijuhannuksia viettänyt. Ennen omaa perhettä vietin kaikki juhannukset kaupungissa. Ja perheen perustamisen jälkeen olemme olleet mun äidin pienellä kaupunkimökillä, joka sijaitsee todella lyhyen matkan päässä kotoamme. Siellä on aina ollut tosi kiva grillailla, mutta eihän siinä ihan samanlaista fiilistä saa, kun illalla tulimme aina kotiin yöksi.

Tänä juhannuksena saimme kutsun ystäväni mökille. Pakkasimme auton perjantaina aamupäivällä ja suuntasimme kohti upeaa järvimaisemaa. Matkaan meni vaivainen tunti, mikä on melko täydellinen mökkimatka. Tunnissa (ja jopa allekin) pääsee Helsingistä kyllä todellisiin maalaismaisemiin.

Mökillä meitä odotti ystäväni perhe ja muutama hänen ystävänsä, keihin mulla oli suuri ilo tutustua. Jutut klikkasivat yhteen saman tien ja heti alusta asti oli todella rento meininki. Aurinko paistoi ja oli kerrassaan täydellinen juhannussää. Ja melko ennen näkemätön, koska yleensä juhannusaattona taivaalta tulee kaikkea aina vedestä pieniin mummoihin.

Vietimme koko päivän laiturilla. Välillä söimme pikaisen lounaan ja palasimme taas samaan paikkaan. Vasta auringon tehdessä laskuaan, aloimme laittamaan kampetta päälle ja suunnittelemaan iltaruuan tekoa. Loppuilta menikin vanhoja suomihittejä kuunnellen ja seurasta nauttien. Mikä sopiikaan juhannusyön järvimaisemaan paremmin kuin Riki Sorsa tai Kari Tapio? Ja tietysti New Kids on the Blockin Step by step raikasi myös. Koko porukka lapsia myöten  meni nukkumaan yhden jälkeen.

Seuraava aamu alkoi yhdeksän jälkeen, mulla takana vain muutama tunti pätkittäistä unta. Mä en vaan saa nukuttua kunnolla vieraissa paikoissa, vaikka puitteet olivatkin mitä parhaimmat super uniin. Luojalle kiitos äänikirjoista, joiden avulla pääsen vaipumaan edes jonkinmoiseen horkkaan.  Kävin melkeen heti herättyäni uimassa, vaikkei ilma ollutkaan enää ihan yhtä hyvä kuin edellisenä päivänä. Tuuli oli kova ja lämpöasteetkin tippuneet jonkin verran. Mutta nautinto olikin sitä suurempi, kun järvi tuntui vaan entistä lämpimämmältä.

Aamupalan jälkeen jatkettiin yhdessä oloa bingolla ja viinillä. Ei huono kombo ollenkaan. Tytöt toimivat loistavasti bingoemäntinä ja Ii niinkuin IIvari-hommat otettiin nopeasti haltuun.

Iltapäivästä mökille tuli vielä yksi perhe lisää ja lapsilla meno yltyi. Edellisillalta jäänyt saunominen otettiin nyt haltuun ja siinä menikin sitten useampi tunti. Ensimmäistä kertaa ymmärsin, miten saunomiseen saa kulutettua pitkän aikaa. Mulla tulee herkästi saunassa huono olo, mutta nyt kun pääsi koko ajan uimaan, aika menikin kuin siivillä. Mutta kerrassaan ihan mahtava meininki. 7 lasta ja 5 aikuista pitkin poikin saunassa, paljussa ja järvessä. Mulle ihan ainutlaatuinen kokemus, parasta!

Eilen illalla tultiin kotiin ja oli kyllä väsynyttä porukkaa. Huomenna on sitten hetkellisesti paluu arkeen, kun sorvin ääressä on oltava aamuseiskalta. Tämä lomaviikko on ollut todella mahtava, vaikkei millään pidemmällä reissulla ollakaan oltu. Ja on tuntunut paljon pidemmältä kuin viikolta. Mutta ei hätää, kaksi viikkoa arkea ja sitten onkin pidemmän loman aika. Ehkä mä kestän 😀

Ootko sä mökki-ihmisiä? Mä alan vähän olla.

perhe ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *