Muista äänestää

Mua jännittää.

Huomenna on vaalipäivä. En ole missään nimessä mikään politiikan asiantuntija, enkä ole siitä ollut kovinkaan kiinnostunut. Näin vanhemmiten olen kuitenkin ymmärtänyt, että politiikkaa on kaikkialla ja päätökset vaikuttavat kaikkien meidän jokapäiväiseen elämään. Olen kyllä äänestänyt muistaakseni jokaisissa vaaleissa aina äänioikeuden saannista asti. Koska olen aina ymmärtänyt sen, että jos ei itse äänestä on täysin turhaa valittaa mistään asioista.

Mun Suomi on tasa-arvoinen ja turvallinen. Paikka, jossa jokainen saa rakastaa ketä haluaa ja olla omanlaisensa. Paikka, jossa nainen voi mennä illallakin ulos ilman pelkoa ja lapset voivat kulkea koulumatkansa yksin ja leikkiä pihalla ilman aikuisen kokoaikaista valvontaa.

Suomessa  pääsee lääkäriin tuloista ja vakuutuksista huolimatta. Tämä on maa, jossa jokainen lapsi on tasa-arvoinen ja oikeutettu tasalaatuiseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen perhetaustastaan huolimatta. Paikka, jossa vanhukset saavat hyvän hoidon ja arvokkaan loppuelämän.

Mun Suomi auttaa myös muissa maissa hätää kärsiviä. Se  haluaa ihmisten kotiutuvan ja löytävän  hyvän elämän täältä. Se haluaa mahdollisimman nopeasti auttaa ihmisiä löytämään koulutusta ja töitä, eikä roikottaa ketään vuosia kestävässä välitilassa, jossa tulevaisuus on koko ajan  yhtä suurta arvoitusta. Mun Suomi on myös järkevä näissä asioissa ja lähettää pois vakavista rikoksista tuomitut.

Mun Suomi on vihreä ja puhdas. Raikas ilma, vihreät metsät ja puhtaat järvet eivät ole itsestäänselvyys. Jotta meidän lapset ja lapsenlapset saisivat myös nauttia tämän maan helmistä, on ilmastoasiat otettava vakavasti.

Tällainen on mun  Suomeni. Osittain unikuvia, osittain totta. Silti Suomi on maailman paras paikka, täällä on hyvä olla. Pidetään tämä sellaisena ja pyritään parempaan.

Muista äänestää.

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa ihan munkin Suomelta 🙂

    1. Mahtavaa! Huomenna uurnille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *