Parhaat letkautukset kaksosten äidille

Vaikka omien kaksosten pikkulapsiajasta on jo kymmenisen vuotta aikaa (niinkuin kuvien laadusta ehkä huomaa), päätin tässä muistella vähän erinäisiä koomisia tilanteita ,mitä on tullut vuosien aikana kaksosten äitinä vastaan.

Kaksosten kanssa liikkuessa sai koko ajan olla juttelemassa vastaantulijoiden kanssa. Se kyllä yllätti mut ihan täysin miten paljon tuplarattaat keräsivät huomiota. Välillä se oli tietenkin ihan kivaa, mutta silloin kun itse on ihan loppu, koska uni on muisto vain, tuntemattomien heitot ”siinähän se menee kaks kun ykskin” ei ehkä osu ihan siihen oikeeseen hermoon.

Ja toi kommenttihan on tietenkin ihan sontaa, mutta uskon, että suurimmaksi osaksi se on tarkotettu tsemppaukseksi. Vaikka useana hetkenä se tuntui ihan muulta. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, aika monta kertaa teki mieli pyytää kommentin heittäjä viettämään meillä yksi yö. Veikkaan, että se olisi riittänyt jättämään tollaset kommentit pois käytöstä.

Mennessäni ensimmäistä kertaa katsomaan lapsiani vastasyntyneiden teholla sairaalakamat päällä, hoitajalla oli epäilystä äänessään kun pyysin päästä katsomaan tyttäriäni. ”Ootko sä noiden äiti? Kun yleensä tänne tullaan pyörätuolilla.” Eikun naapurin lapsia tulin tänne silittelemään…

Bussipysäkillä samaan aikaan seisonut nainen kysyy muitta mutkitta: ”tuliko alakautta?” Onhan se vähän erikoista kysellä tällaista asiaa täysin tuntemattomalta ihmiseltä, kun kysymystä ei edes edeltänyt minkään sortin keskustelu aiheesta tai ylipäätänsä yhtään mistään aiheesta. Vastasin hämmennyksissäni, että kyllä he tulivat alateitse ja siinä meidän keskustelu sitten olikin. Ilmeisesti hän sai riittävän informaation.

Mummo kosmetiikkahyllyllä ei edes katsonut minuun päin, vaan pulloja tutkiessaan tiedusteli ”Riittääkö maito?” Koska en sillä hetkellä ollut mitenkään kiinnostunut avaamaan tilannetta vieraalle ihmiselle totesin vain, että kyllä riittää. Ja tokihan se kaupasta ostettuna hyvin riittikin mutta hänkään ei jatkanut keskustelua sen enempää.

Yllättävän moni myös tiedusteli sitä, että onko lapset identtisiä vai ei. Kun vastasin, että identtisiä ovat, suurin osa vielä kysyi, että onko toinen tyttö ja toinen poika. En tietenkään alkanut avaamaan asiaa sen enempää, totesin vain molempien olevan tyttöjä.

Oma suosikkini on kuitenkin ehkä rouva joka tiedusteli, että onko molemmat tytöt mun. Siinä kohta oma hämmennykseni oli suurimmillaan.

Onko sulle tullut erikoisia kysymyksiä täysin tuntemattomilta ihmisiltä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *