Ruokavinkki viikonloppuun

Tänään töistä lähtiessä mietin, että olispa kiva syödä jotain vähän parempaa ruokaa. Jaksamista mihinkään pitkäkestoisiin resepteihin tai siihen, että pitäisi mennä kaupan kautta, ei oikein ollut. Kaapista löytyi 250 gramman paketti savulohta, parmesania, kaurakermapurkki, sitruuna ja pihalta kävin hakemassa vielä ruohosipulia. Niin ja paketillinen parsaa.

Siinähän on ihan loistava setti lohipastalle, hommiin siis.

Parsat oli kyllä tähän ruokaan tosi hyvä lisä, vaikka nehän nyt sopii melkeen kaikkeen. Näitä kannattaa paistella niin paljon kuin mahdollista. Meidän lautasilta katoaa aina kaikki.

Tästä syntyikin hyvä perussafka. Ruoka mun makuun: yksinkertainen, helppo ja nopea valmistaa. Kokeile ihmeessä, menee aikaa maksimissaan puol tuntia ja on ihan sen väärtti.

Ei kannata antaa kuvan hämätä. En selkeästikään ole mikään ruokastailisti 😀 Mutta laita viestiä jos testasit!

Perjantain lohipasta parsalla

Ainekset (4 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta (n.350 gr).

Pilko ruohosipuli, raasta parmesania noin desin verran. Heitä pannulle öljyn sekaan ruohosipuli ja kuullota hetki. Lisää kaurakerma (2,5 dl), purista puolikas sitruuna ja raasta sekaan sitruunan kuori, lisää parmesan ja anna kiehahtaa. Laita sekaan kala paloina, mausta sitruunapippurilla ja suolalla maun mukaan.

Kun pasta on valmis, kaada vesi pois ja lisää kastike pastan sekaan.

Katko parsoista puumainen alaosa. Parsa katkeaa helposti käsin juuri oikeasta kohdasta.

Laita pannulle vähän voita tai oliiviöljyä ja paista parsoja kuutisen minuuttia. Mausta suolalla ja rouhi päälle mustapippuria.

Sitten vaan lohipasta lautaselle, parsat kylkeen, päälle vähän raastettua parmesania ja nauttimaan!

 

 

koti ruoka-ja-juoma oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *