Villainen kirppislöytö

Taas päästään suosikkiaiheeseeni, eli kirppislöytöihin.

Löysin jo talven lopussa Itiksen Kontista paksun villaisen neuleen. Väri on täydellinen tummansininen, napit kultaiset ja koristeelliset. Ajattelin sen käyvän lämpimämmällä säällä kevättakkina ja talvella todella lämpimänä villatakkina. Monikäyttöisyyttä tuo myös se, että takki sopii tallaisen arkisen asun kaveriksi, kuin myös vaikka hieman siistimmänkin mekon kanssa.

Malli on reilu, joten alle saa tarpeen mukaan useita kerroksia jos tarvitsee. Muutenkin pidän enemmän reiluista vaatteista, kuin pintaa pitki  menevistä. Etenkin yläosissa.

Malli oli täydellinen, mutta hartiat jopa mulle liian leveät. Koska neule oli niin mahtava löytö, otin sen siitä huolimatta mukaani. Hinta 6 euroa.

Takki on aivan käyttämättömän näköinen, mutta materiaalilappu on kulunut. Joten käytössä takki on aika varmasti kuitenkin ollut. Tässä kohtaa materiaalin tärkeys tuleekin vahvasti esille. Huonosta materiaalista valmistettuna tämä takki olisi varmasti jo todella epäsiistissä, ehkä käyttökelvottomassa, kunnossa. Mutta villa on just paras, kun se säilyy hyvänä oikein hoidettuna. Paljon tuuletusta/pakastamista, vähän pesuja.

Vein neuleen tutulle ompelijalle, Yrjönkadun Materialsiin. Siellä hartialinja katsottiin paikalleen ja hiha istutettiin uudelleen. Hintaa takille tuli sen jälkeen lisää 40 euroa, mutta (pienen) kustomoinnin jälkeenkin kokovillainen, ekologinen takki on todella halpa. Alle viidenkympin hintaan on noilla spekseillä mahdoton löytää vastaavaa kaupasta.  Eli kirppiksillä kannattaa myös antaa ajatus sille, saisiko vaatteesta sopivan pienellä korjausompelulla.

Tiedän jo nyt, että tämä on tulevan talven käytetyin vaatekappaleeni. Ja itseni tuntien, monien talvien  siitä eteenpäinkin.

Kommentit (2)
  1. Kiva kun kommentoit!
    Ja todella loistavan löydön oot tehnyt ja vielä toi oma kustomointi niin ai että! Voin vaan kuvitella miten hyvän fiiliksen oot tosta saanut 😀

  2. Oi, kirjoitat totta! Minä löysin pari vuotta sitten kirppikseltä Friitalan kelsin 20 eurolla! Täällä on siis välillä 40 astetta pakkasta, joten kelsiturkki ei ole yhtään liioittelua. Ainoa vika takissa oli, että siinä oli mulle liian lyhyet hihat. Mietin kaiken maailman neulottuja ranteenlämmittimiä, kunnes hoksasin, että takin taskupussien toinen puoli oli sitä samaa turkista, mistä koko takki oli tehty! Vein takin ompelijalle, joka pidensi hihat taskupusseilla ja teki uudet taskupussit kankaasta. Hintaa muutokselle tuli 100 euroa, mutta pidän muutosta tämän arvoisena. Sopivaa, oikeaa, hyväkuntoista kelsiä ei saa mistään 120 eurolla. Olen tosi tyytyväinen löytöön ja siihen tehtyyn muutokseen (ja siihen, että ranteitani ei palele tammikuussa missään tilanteessa).
    Neule istuu sulle nyt tosi hyvin ja on ajattoman tyylikäs!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *