Vintagemekko ja kirppisvinkkejä

Muistatteko aikaa, kun Uffilta käytiin hakemassa vaatteet jos tiedossa oli juhlat, mihin piti pukeutua jotenkin huomiota herättävästi tai vitsillä? Siitä ei nimittäin ihan hirveän kauaa ole, muistaakseni kymmenisen vuotta, kun itsekin kävin hakemassa kaverin polttareihin ysärivaatteet Runeberginkadun Uffista. Ja tuleva morsiankin sai sieltä polttariasunsa.

Nykyään kirpparit ovat monelle ihan normaali vaatekauppa ja tapa tehdä ostoksia. Itse pyrin löytämään lähes kaiken kierrätettynä (alusvaatteet, sukat, uikkarit, sandaalit yms. ostan kyllä uutena). Lähtökohtaisesti menen ensin kirppareille jos jotain tarvitsen, mutta toki ostan välillä myös kaupasta uutena. Silloin pyrin aina kannattamaan vastuullisia toimijoita ja katson tarkkaan materiaalit, jotta vaate kestäisi omassa käytössäni mahdollisimman pitkään ja siitä riittäisi iloa myös seuraavalle käyttäjälle.

Miten niitä löytöjä sitten tehdään?

Kirppiksillä kannattaa kierrellä mahdollisimman usein ja kartoittaa tarpeita aikaisin. Farkuille, kengille ja muille vähän hankalimmille hankinnoille kannattaa antaa aikaa, harvemmin löytyvät sillä ensimmäisellä kierroksella. Kesäkamojen hankinta helteiden alettua voi olla aikaa vievempää ja jos on yhtään kärsimätön tyyppi, tie saattaa viedä pikamuotilaareille —-> ei hyvä.

Löytöjen tekemisen yksi tärkeimmistä neuvoista on myös mahdollisuuden antaminen. Kokolappuja on turha tuijotella tai suoraan tyrmätä jotain Ei mulle oo koskaan sopinut-periaatteella. Sovittaminen on kaiken a ja o, saatat yllättyä!

Mä olen nimittäin aina ajatellut, ettei mulle sovi pitkät hameet. Ja tähän kesään olenkin ostanut niitä jo kaksi. Toinen on näiden kuvien vintage-mekko.

Nahkalaukut ovat myös asia, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kalliita uutena, kestävät vuosikymmeniä ja paranevat vanhetessaan!

Pidä mielessä fokus: mitä tarvitsen. Kirppiksiltäkään ei kannata ostaa kaikkea mahdollista kivaa, vaan tarkasti miettiä tarve ja käyttö. Jätin juuri ostamatta kolmen euron pellavapaidan, kun en ollut ihan varma käytöstä.  Turhaa roikkuu mun kaapissa jos joku muu saa siitä täyden ilon.

Itse en ole koskaan pukeutunut mitenkään erikoisesti mutta olen kuitenkin aina ollut tarkka, etten kulje samoissa vaatteissa kuin muut. Nuorena en yhtään tykännyt jos kaveri meni ostamaan samanlaisen vaatteen, joka mulla jo oli. Kirppiksillä tekeekin löytöjä, mitä ei heti tule kadulla vastaan. Ja se onkin ehkä parasta kirppiksissä.

Vastaan voi tulla ihan mitä vaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *