Ladataan...

5+1 syytä, miksi Liberty or Death on Helsingin paras baari

1. Liberty Or Death -baari on hyvällä paikalla Erottajalla, juuri sopivan pieni ja kuitenkin tilava. Paikkaan on helppo sopia treffit, koska jos pöydät ovat täynnä, tiskin ääressäkin voi istua.

2. Hello dahlin'! Sisustuksen ja vanhan jazzin luomasta tunnelmasta tulee fiilis, että on lennähtänyt suoraan newyorkilaisen baarin tiskille. Erityismaininta kauniista baarista pulloineen ja hedelmineen.

3. Paikassa on pöytiintarjoilu ja ystävällinen, rento palvelu ilman pönötystä tai hienostelua. Mieleen ei tule ihan heti toista baaria, jossa toteutuisivat molemmat.

4. Nuoret, innokkaat ja mukavat baarimestarit ottavat työnsä intohimolla ja rakkaudella. Drinkkien valmistuksessa menee aikaa, ne tehdään alusta (kuten siirapeista ja mehuista) asti itse.

5. Ja ne drinkit: luovia, yllättäviä ja rakkaudella sekoitettuja. Ginger martini saa suuhun niin mielettömän sähinän ja makuelämyksen, että on vaikea olla tilaamatta muuta. Tiedoksi: baarista saa myös olutta ja viiniä, vaikka niitä ei drinkkilistalla luekaan.

+ Kohtalaisen korkeat hinnat (drinkit 11,50 euroa) pitävät meiningin tyylikkäänä. Liberty Or Death onkin oiva paikka kun on tarkoitus mennä vain yksille joka jää yksiin, juhlistaa synttäri- tai palkkapäivää tai päättää ravintolailta tyylillä.

Liberty Or Death, Erottajankatu 5

Oletko käynyt? Mitä baaria Helsingissä itse suosittelet?

Kuvat

Ladataan...

Ladataan...

Olen hehkuttanut australialaista laulaja-lauluntekijää Sarah Blaskoa aiemminkin. Kotimaassaan palkittu As Day Follows Night (2009) on yksi kaikkien aikojen suosikkilevyistäni. Olen odottanut siksi vesi kielellä uutta matskua. Nyt sitä on kuultavissa. I Awake on suuri ja herkkä samaan aikaan ja ah, Sarahin ääni on niin pehmoinen että voisin käpertyä sen sisään ja kuunnella laulua koko syksyn. Valitettavasti lokakuun lopussa ilmestyvä levy julkaistaan Australian ulkopuolella tietojeni mukaan vasta ensi vuoden puolella.

Suosittelin Sarahia juuri ystävälleni Julialle, joka halusi kuunnella "naisartistia, joka olisi vähän niin kuin Feist, mutta ei yhtä pehmo kuin vaikka Norah Jones". Sarah on juuri sitä.

Kuva

Ladataan...

Ladataan...

Muistaako joku muu tv-sarja Fragglit vuosien takaa? En minäkään muistanut ennen kuin nähdessäni tämän Ben Folds Fiven uuden musavideon. Fragglit olivat maan alla asuvia muppetinsukuisia. Me tuijotimme niitä kaverini Terhin kotona videolta joskus 90-luvun taitteessa. Katselukokemukseen liittyi olennaisena vesisängyllä makoileminen. Katsoimme jaksoja videolta uudelleen ja uudelleen ja toivoin niin, että saisin lemmikiksi oman Fragglin. Melkein tunsin sen sametttipinnan sormissani.

Nyt kasarikaverit tekivät paluun mieleeni, kun huomasin, että ne tähdittävät Ben Folds Fiven uutta Do It Anyway -videota. Kuten myös ihana näyttelijättär Anna Kendrick

Kuten Stereogumissa kirjoitettiin, ei tämä biisi tai video elämääsi muuta, mutta oikein miellyttävä tapa viettää pari minuuttia päivästäsi. Erityisesti maanantaista, lisäisin. Mahtava maanantai-anthem: anna mennä vaan.

Psst! Anna Kendrick on tänään myös telkkarissa George Clooneyn aisaparina Up in the Air -elokuvassa. Olen nähnyt kyseisen draaman aikoinaan teatterissa. En muista elokuvasta kovin paljoa, kuten Fraggleistakaan, mutta muistan sen jättäneen ajateltavaa. Suosittelen siis kääntämään Subille klo 21.

Ja jos haluat palauttaa mieliisi Fragglien tunnarin, fiilistele tästä:

 

 

 

Ladataan...

Pages