Metsän virkistävä voima

Saan loputtomasti inspiraatiota ja iloa metsästä. Metsässä taantuu hyvällä tavalla takaisin lapseksi ja voi innostua vakkapa kävyn ihmeellisyydestä. Käpy sisältää pienen metsän verran dataa siemenissään, jotka on vieläpä pakattu niin nerokkaaseen säilytysratkaisuun! Se on myös mainio eväs monelle metsän eläimelle.

Metsän maisemat, sammaleet, puut, mitä ihanimmat kukat, eläimet, äänet ja metsän tapahtumat palauttavat meidät omaksi itseksemme ja saavat unohtamaan nykymaailman hössötykset ainakin hetkeksi.

Vanhat ikimetsät ovat parhaita latautumispaikkoja. Niiden suojelu turvaa lajien monimuotoisuutta, mikä on oleellisen tärkeää maapallon selviytymisen kannalta. Luonnonperintösäätiö ostaa metsiä ja suojelee ne pysyvästi. Tärkeitä hyväntekeväisyyskohteita on paljon ja etenkin Ukrainan tilanne painaa sydäntäni, mutta ohjaan avustusroposiani myös metsille ja se tuntuu niin oikealta: https://luonnonperintosaatio.fi/

Olemme osa luontoa, mutta se on melkein unohtunut ja olemme valjastaneet luonnon palvelemaan pelkästään omia tarkoitusperiämme. Itsemmekin olemme valjastaneet mitä kummallisimmilla tavoilla olosuhteiden vangeiksi. Olen osa ongelmaa edustaessani länsimaalaista suurkuluttajaa ja en ole lähtenyt (ainakaan vielä) taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. En osaa kieltäytyä mukavuuksista, koska en näe sillä olevan suurta merkitystä kokonaisuuden kannalta. Toiveeni kuitenkin on, että voin joskus tehdä jotain suurta luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen hyväksi.

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (2)
  1. Mie kans...
    3.8.2022, 21:22

    Minulle metsät ja vesistöt ovat tärkeitä, molemmat lataavat voimia ja rauhoittavat jos mieltä painaa, myös se kauneus mitä löytyy luonnosta sieltä ja täältä, pohdittavaa luonnon ihmeistä kulkijalle.
    minä noteeraan luonnonperintösäätiön todella korkealle, minusta se toimii hyvällä pohjalla, ei pakko suojele toisten omistamia metsiä , vaan ostaa metsää joissa on potentiaalia suojeltavaksi , omistamansa metsän saa halutessaan vaikka suojella. Säätiönä myös valvoo että suojeltu alue pysyy suojeltuna.

    1. Hieno toimintaperiaate, joka parantaa kaikkien maapallon elollisten olioden elinmahdollisuuksia ja siinä samalla meidän ihmisten elämänlaatua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *