Ryhmäkammo

Olen aina ollut sitä mieltä, että mikään ulkopuolinen taho ei voi määritellä puolestani sitä mihin uskon, mitä ajattelen ja mitä haluan. Tosielämässä olen kuitenkin kummallisesti joutunut muiden johdateltavaksi heikoilla hetkilläni. Siitähän ei tunnetusti ole kenellekään mitään hyötyä No, oppia ikä kaikki.

Huomaan kaikesta huolimatta, että haluan löytää uskomuksilleni nimen ja ympärilleni samalla tavalla ajattelevia ihmisiä. Vältän ryhmäytymistä, koska kun aika on kypsä, huomaan ajatusteni muuttuneen ja joudun taas irroittautumaan ryhmästä ja jatkamaan etsintöjäni yksin. Ryhmän asettamat rajat siitä, miten pitäisi ajatella tuntuvat aina käyvän ahtaiksi jossain vaiheessa.

Olen leikkimielisesti nimittänyt itseäni pakanaksi, koska minua ei ole kastettu. Eilen sain ahaa elämyksen viettäessäni aikaa Googlen kanssa. Tajusin, että minähän taidan ihan oikeasti olla pakana tai paremminkin uuspakana buddhalaisella twistillä.

Uuspakanallisuuden määritelmä on väljä, mutta tunnistan kuvauksesta itsessäni ainakin voimakkaan luontoyhteyden ja uskomuksen, jonka mukaan kaikki ovat yhteydessä toisiinsa. Mikä parasta uuspakanat välttävät järjestäytymistä.

Nämä ovat onneksi vain minun ajatuksiani. Toisille ryhmään kuuluminen sopii hyvin ja voisin kuvitella, että sellainen elämä on mukavampaa. Olen aina iloinen, jos ihmiset löytävät sisältöä elämiinsä uskonnoista ja niihin liittyvistä ryhmistä. Tunnen haikeutta siitä, että sellainen ei tunnu olevan minua varten.

Näitä pohtiessa, maalatessa ja kirjoitellessa syksyn läpi talvea kohti.

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama syvallista
Kommentit (2)
  1. Mie kans...
    19.9.2022, 21:27

    Terve kyseenalaistaminen ja asioiden pohtiminen ylläpitää henkistä kasvua, silloin jokin alkuunsa samoin ajattelevien ryhmä voi alkaa tuntumaan ahtaalta, kun itse on kasvanut eteenpäin muiden jäädessä paikoilleen kuin se täydellisyys olisi jo löytynyt. Minusta voisit sanoa itseäsi myös etsiäksi. Etsiäksi joka kulkee silmät avoimina, korvat kuulevina tutustuen erilaisiin ajatuksiin ja ihmisiin, pohtien ja tutustuen uteliaasti 🤔

    1. Ihana kommentti, kiitos tästä! Etsijä on hyvä nimike, se kovin helpolla vanhene🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *