Pohdintaa tulevasta vauva-arjesta kahden koiran kanssa.

Millaista on elämä kahden ihanan pienen koiran kanssa, ja mitä asioita itse olen miettinyt ja ottanut huomioon vauva-arkeen valmistautumisessa. 

Meidän perheeseen kuuluu tälläiset pikkuneidit nimeltään Nana ja Luna.

Nana (oranssisoopeli) on kohta 4-vuotias ja Luna (kermasoopeli) täytti juuri 2 vuotta. 

Rodusta on tullut näiden vuosien aikana todella suosittu, mutta kasvattajia on vähän ja pentuja syntyy n. 2-3kpl kerralla, joten niin sanotut jonotusajat voivat olla todella pitkiä. Me aloimme molempien koirien kohdalla ajoissa tutustumaan kasvattajiin,ja laittelemaan heille viestiä ja kyselemään milloin on pentuja tulossa. 

Itselleni oli selvää että haluan Nanalle jossain vaiheessa kaverin ja värin täytyi olla vaalea. Siitä sitten aloin etsimään kasvattajia joilla on vaaleita pomeranian koiria ja niille pentue tulossa. Sattuikin niin sopivasti että löysimme aivan ihanan kasvattajan jolle oli syntymässä parin kuukauden päästä kermasoopeli pentuja. Varasimme nartun ja oli aivan arpapeliä syntyykö sieltä edes yhtään narttua, mutta onneksemme syntyi. 9 viikon päästä siitä kun vahvistui että narttu syntyi Luna muutti meille. ❤️ 

Mitä asioita itse olen miettinyt tulevan vauva-arjen ja koirien kanssa : 

Suurimmat ”huolet” ovat se miten koirat ottavat uuden tulokkaan vastaan. Miten ne reagoivat kun eivät saakkaan enää mun täyttä huomiota kokoajan? Haukkuvatko tai pelkäävätkö ne uutta tulokasta? Entä jos lapsi onkin pahasti allerginen koirille ? Mitä jos koirat eivät millään totu lapseen ? Häiritseekö lapsen unta koirien keskinäinen leikkiminen, haukkuminen ja lelujen vinguttelu vai onko se tottunut niihin ääniin jo vatsassa ? Mitä jos olen juuri saanut vaivalla lapsen uneen ja koirat alkavatkin haukkua tai vinguttelemaan lelua, niin herääkö vauva ja kova työ menee hukkaan ? Miten rattaiden ja koirien kanssa lenkkeily onnistuu, vai pitääkö turvautua pelkkään kantoreppuun? 

Mietin myös paljon sitä kun lapsi kasvaa ja alkaa liikkua, että osaako se varoa näitä koiria. Nana ja Luna on molemmat 2kg eli todella pieniä ja helposti ”särkyviä”. Miten opettaa lapsi varomaan sekä myös koirat varomaan lasta ? Vai oppiiko ne itsestään ?  

Paljon herää ajatuksia ja kysymyksiä. Niitä tulee varmasti heräämään vielä lisää ajan kuluessa. Uskon kuitenkin vahvasti että kaikki sujuu hyvin, mutta tietysti vähän jännittää miten kaikki tulee menemään. Pomeranian on rotuna kuitenkin luokiteltu perhekoiraksi ja lapsiystävälliseksi roduksi, joten uskon vahvasti kaiken sujuvan hyvin. 

Onko täällä muita joille syntynyt pieni vauva koiraperheeseen ? 

Miten koiran ja vauvan kanssa vauva-arki on sujunut ? 

Miten totuttaa koira tulevaan vai voiko sitä totuttaa ? 

Vertaistukea ja onnistumistarinoita kaivataan ! 

-Piia- 

 

 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.