Visit Tampere: Ilmaisia kohteita lapsiperheelle

Meiltä on noin 20 minuuttia Tampereen keskustaan, joten on aika helppoa lähteä lasten kanssa Tampereen eri kohteisiin. Tai no niin helppoa, kuin se on kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa 🙂 Lasten kanssa liikkuessa rahaa kuluu nopeasti paljon – sisäänpääsymaksuihin, pysäköintimaksuihin, ruokaan, jäätelöön jne. Olemmekin siis yrittäneet keksiä erilaista tekemistä mahdollisimman edullisesti. Näitä vinkkejä kannattaa hyödyntää myös esimerkiksi lomareissuilla Tampereella.

Lasten kanssa museoon

Tampereelle avattiin jonkin aikaa sitten uusi Muumimuseo Tampere-talolle. Museoon on pääsymaksu, mutta joka kuukauden viimeisenä perjantaina klo 15-19 sinne pääsee ilmaiseksi. (Seuraavat ilmaiset iltapäivät ovat: 31.5., 28.6., 26.7., 30.8., 27.9., 25.10., 29.11. ja 27.12.) Meillä oli juuri sopivasti serkkuja kylässä huhtikuun ilmaisena perjantaina, joten lähdimme käymään lasten kanssa Muumimuseossa.

Museolla on aika kivat tilat Tampere-talolla ja se on isompi kuin etukäteen ajattelin. Meillä oli mukana viisi alle kouluikäistä lasta. Odotin, että museossa olisi enemmän asioita, joihin lapset voisivat koskea / leikkiä. Esimerkiksi joku pieni muumitalo, mihin voisi mennä / leikkiä (nukkekotimainen) olisi varmasti lapsista aika kiva. Museosta löytyi iso ja hieno muumitalo, mutta se oli taideteoksena ja lasin alla suojassa. Paljon mieluisia juttuja kuitenkin löytyi ja lapset jaksoivat myös aika kivasti katsoa erilaisia muumitaideteoksia. Niistä löytyi paljon tuttuja hahmoja ja lapset osasivat yhdistää niitä eri muumisatuihin.

Museossa on aika pimeää ja meidän 2-vuotiasta jännitti aluksi jonkin verran. Parhaita juttuja lasten mielestä olivat näkymätön ninni, joka käveli rappusia, maassa lasin alla olevat taideteokset, hattivatit, joille sai antaa sähköiskuja ja tv-ruudulla pyörivät eri aikakausien muumiohjelmat. Vuoden 1950-luvun muumi herätti aikamoista ihmetystä meissä kaikissa 🙂

Meidän perheen yksi suosikki vierailukohde Tampereella on Vapriikki. Vapriikki on museokeskus, mistä löytyy nähtävää koko perheelle. Siellä on lapsille paljon ihmeteltävää ja moniin juttuihin saa myös koskea. Vapriikkiin on normaalisti pääsymaksu, mutta myös siellä on ilmaisia perjantai-iltapäiviä. Lisäksi alle 7-vuotiaat pääsevät aina ilmaiseksi. Olemme käyneet Vapriikissa maksavina asiakkaina sekä myös ilmaiseksi perjantai-iltapäivänä.

Viime kesänä kävimme lasten isompien serkkujen kanssa Vapriikissa ja meillä meni siellä monta tuntia. Vapriikissa on pysyviä sekä vaihtuvia näyttelyitä. Yksi parhaista on luonnontieteellinen museo. Tampereella on lisäksi ainakin Poliisimuseo Hervannassa, mihin on ilmainen sisäänpääsy. Museossa on lapsille oma lastenosasto poliisikamari Pokela.

Lasten kulttuurikeskus Rulla

Tampereella on keskustassa Lasten kulttuurikeskus Rulla, jonne on aina ilmainen sisäänpääsy. Olen kirjoittanut Rullasta aikaisemmin täällä ja täällä. Rullassa toimii perhekerho, mutta sinne voi mennä aukioloaikojen puitteissa myös omatoimisesti. Rullassa on paljon tekemistä erityisesti alle kouluikäisten lasten kanssa ja siellä voi lämmittää ja syödä myös omia eväitä. Sinne voi siis mennä viettämään päivää lasten kanssa vaikka kuinka usein 🙂

Parasta Rullassa on avoin leikkitila, missä varsinkin pienet löytävät paljon leikkiä ja ihmeteltävää. Pehmeiden tyynyjen ja eläinten päällä voi kiipeillä ja niistä voi rakentaa torneja. Tulivuoren laelle voi kiivetä ja pienessä mökissä voi keksiä vaikka minkälaisia leikkejä. Lisäksi Rullassa on vaihtuva näyttely sekä taidehuone, missä saa piirtää ja maalata

Kivaa tekemistä ulkona

Käymme lasten kanssa paljon leikkipuistoissa. Useimmista puistoista löytyy aika samanlaisia juttuja, mutta Tampereen keskustassa oleva Pikku Kakkosen -leikkipuisto on hieman erilainen ja meidän perheen suosikkipuisto. Sinne on kuitenkin meiltä sen verran matkaa, että ihan joka viikko emme siellä käy. Ehkä senkin takia se on lapsille aina hieman spesiaalijuttu. Puistosta löytyy hyvin tekemistä monen ikäisille lapsille. Eskarimme viihtyi viimeksi pitkään interaktiivisessa matikkapelissä, missä ääni kertoo laskuja ja niiden perusteella pitää mennä oikean ruudun päälle. Matikkapelin lisäksi valittavana on tanssipeli. Puistossa on myös iso kiipeilyrata isommille lapsille.

Meidän 2-vuotiaan suosikkijuttuja ovat Maltin ja Valtin poliisiauto, paloauto, juna sekä iso laiva. Puistosta löytyy paljon tuttuja hahmoja Pikku Kakkosesta ja monia kivoja leikkitelineitä. Lisäksi puistossa on perus liukumäet, keinut, kiipeilytelineet sekä hiekkalaatikko. Puisto on aika suosittu, joten varsinkin aurinkoisella säällä siellä on usein aika ruuhkaista. Alue on kuitenkin sen verran iso, että olemme aina mahtuneet leikkimään.

Särkänniemessä saa kulumaan rahaa ja aikaa, mutta pienten lasten kanssa sielläkin voi viihtyä ilmaiseksi. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy ja puistoalueelta löytyy iso Angry Birds -leikkipuisto. Muutenkin alueella on paljon katseltavaa pienille lapsille. Isompien lasten kanssa pelkkä katselu ei ehkä enää riitä 🙂 Olemme käyneet aikaisempina kesinä Särkänniemen Koiramäessä ja sen jälkeen leikkimässä Angry Birds puistossa. Tänä kesänä varmaan tarvitaan E:lle jo pääsy laitteisiin.

Tampereelta ja lähialueelta löytyy toki paljon muitakin kivoja leikkipuistoja, kuten esimerkiksi Tiitiäisen satupuisto, missä vain mielikuvitus on rajana. Puistossa ei ole perinteisiä leikkipuistovälineitä, vaan puistossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus.

Kesällä ulkona on vaikka kuinka paljon tekemistä ja nähtävää. Muita ilmaisia kohteita Tampereella ovat esimerkiksi Kalevan liikennepuisto ja lukuisat uimarannat. Piknik reissuja varten löytyy ihania puistoja ja käymisen arvoinen on esimerkiksi Sorsapuisto, mistä löytyy myös kiva leikkipaikka sekä häkeissä olevia lintuja.

Mikä on sinun suosikkokohteesi Tampereella tai Pirkanmaalla?

perhe lapset ystavat-ja-perhe matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *