5 tekosyytä iloita talvesta

Pikkuseikkoja

 

Lassi ilahtui pakkaspäivänä, kun kaakaosta löytyi vaahtokarkkeja.
(Bill Wattersson, The Calvin and Hobbes Lazy Sunday Book)

En pidä talvesta enkä neljästä vuodenajasta. En kaipaa vaihtelua, ja valitsisin epäröimättä ikuisen kesän, vaikken näkisi lunta enää koskaan.

En harrasta talviurheilulajeja, ja valkeat hanget eivät pääse arvoasteikollani lähimainkaan samalle korkeudelle kuin vihreiden lehtien peittämät puiden oksat, linnun laulu, veden liplatus ja auringon lämpö iholla.

Luulin, että selviäisin kerrankin helpolla, mutta sitten talvi kuitenkin yllätti. Yritetään olla positiivisia. Onnistuin keksimään viisi kivaa asiaa talvessa, kun oikein miettimällä mietin:

1. Hatut. Erityisesti mahdollisimman isot ja hassut. Superlämmin (vintage)karvahattuni on kuin kypärä, joka vaimentaa kaikki turhat äänet ulkomaailmasta.

2. Sohva&Netflix-yhdistelmä. Voi pitää TV-sarjamaratoneja ja vedota säähän, jos ei jaksa lähteä lenkille.

3. Hyötyliikunta. Keskivartalolihaksia treenaa ihan huomaamattaan, kun yrittää pysyä pystyssä huonosti hiekoitetuilla kaduilla.

4. Glögikauden perusteltu pidentäminen. Täytyy vain hamstrata tarpeeksi juomaa kotiin, kunnes joku keksii perustaa baarin, josta saisi glögiä koko kylmän ja pimeän kauden ajan.

5. Eksoottisuus. Voi fiilistellä sitä, että asuu erikoisessa, suljettua pimeää pakastinta muistuttavassa maassa, jossa liikenne ei mene kummemmin sekaisin eikä virastoja suljeta parin...kymmenen pakkasasteen vuoksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.