Brunssi ystävien seurassa ja ihana kakkulapio

Pikkuseikkoja

Mustaherukkaraakakakku

Banaanikakuksi paljastunut banaanileipä

Appelsiini-banaanismoothieita

Aurinkoisen lauantain jälkeistä harmaata sunnuntai-iltapäivää piristivät viisi tyttöä, jotka soittivat ovikelloa ja astuivat täsmälleen yhtä aikaa eteiseeni ruusukimpun kera. Tarjosin smoothieita, banaanileipää – joka hieman yllättäen osoittautuikin banaanikakuksi – ja raakakakkua, kaikki tuttuun tapaan maidottomana ja gluteenittomana.

Smoothieihin pistin pakastettuja banaanin paloja, itse puristettua appelsiinimehua ja mantelimaitoa.

Banaanileivän ohje löytyi täältä. Jätin ohjeesta pois sitruunan kuoren ja muskottipähkinän, mantelijauhon jauhoin kokonaisista manteleista blenderillä ja täydensin gluteenittomalla jauhoseoksella, ja vaniljan korvasin vaniljasokerilla, joka teki leivästä turhan makean. Lisäksi hunajaa olisi voinut ehkä laittaa ohjetta vähemmän.

Raakakakun tein kuten viimeksi, paitsi tällä kertaa marjoina oli vain mustaherukoita. Lisukkeena tarjosin vaniljan makuista kaurajäätelöä (Oatly).

Mutta, eikö mulla olekin söpö kakkulapio! Tilasin sen marraskuussa Palonilta, omalla tekstillä. Tilaus taisi hetkeksi unohtua, mutta kyselyn jälkeen se saapui maaliskuussa perille saatteena syvät pahoittelut ja kaunis viesti. Lapio on tehty vanhasta lusikasta litistämällä.

Kommentit

laurako
Kalaonnea

Noi lapiot on huippuja! Ja mahtavat tarjoilut, kakkulapio oli varmasti oikeassa ;)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hahaa, kakkulapio tietää =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.