Cocktail-hetki: Cucumber Sour

[Kirjoitus julkaistu 20.12.2013, mutta hyppäsi vahingossa tähän kohtaan…]

Joululoma alkoi! Se on cocktailin paikka. Harmi vain, että joululahjaksi toivomaani shakeriä pitää vielä odottaa. (Kyllä, aikuisena on yhä ihan kiva saada lahjoja – ainakin sellaisia, joita on itse toivonut.)

Lahjatoive juontui uudesta ihastuksestani, Cucumber Sour’ista – vaikka Hendrick’s kurkulla ja tonicilla pysyykin ykkössuosikkinani. Nyt tarvitsin kuitenkin lisävälineitä syventääkseni ystävyyssuhdetta tähän toiseen kurkunraikkaaseen cocktail-kaveriin.

Ensitapaamisemme sijoittui Liberty Or Deathiin, jossa asialleen omistautunut baarimikko meidät toisillemme esitteli. Sen jälkeen olen hakeutunut uuden tuttavani seuraan varovasti muuallakin. Olen seurannut, että kaveri tarjoillaan toisinaan grogilasissa, toisinaan cocktail-lasissa. Olen myös oppinut, ettei sen lempinimi ole kaikkein selkein, vaan helpointa se on tilata pyytämällä kurkulla maustettua Gin Souria. 

Resepti on suunnilleen tällainen. Piti kirjata se jo muistiin, jotta tiedän mistä luntata, kun olen avannut pakettini.

Cucumber (Gin) Sour

4 cl Hendrick’s Giniä
2 cl sitruunan mehua
1-2 cl sokerilientä (simple syrup)
n. 0,5 kananmunan valkuaista
2 kurkkuviipaletta
1 pitkä ohut kurkkusiivu koristeeksi
jäitä

Murskaa kurkkuviipaleet shakeriin. Lisää gini, sitruunan mehu, sokeriliemi ja valkuainen. Sekoita lujaa noin minuutin ajan kunnes valkuainen vaahtoutuu. Lisää jäitä ja sekoita niin, että shaker kylmenee. Kaada juoma jäillä täytettyyn lasiin ja koristele kurkkusiivulla.

cucumber_sour.jpg

Cucumber Sour Le Mary Celestessä, Pariisissa. Kurkun hohde ei selvästikään pääse oikeuksiinsa, mutta parempaa kuvaa minulla ei uudesta kaveristani vielä ole.

Kommentit (2)
  1. Kannattaa! Sopii myös uuteen vuoteen =)

  2. Oo mikä herkku! Pakko pistää testiin asap 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *