Dim sum mums mums eli stadin dim sum -mestoja

Pikkuseikkoja

Olen tänä syksynä selvittänyt systemaattisesti, mistä kaikkialta Helsingissä saa dim sumeja. Samalla tutkimusretkellä vastaan on tullut myös hot potia ja won ton -keittoa tarjoavia paikkoja, joihin voisi vielä erikseen paneutua. 

Ohessa tähän asti parhaimmat dim sum -löydöt, mukana yksi brunssikin! Tutkimusretki jatkuu... Jos tiedät muita hyviä paikkoja, saa vinkata!

1. Natural Flavour Tea House, Mikonkatu 8

Aikatalon pieni teehuone tarjoaa runsaan valikoiman dim sumeja ja teetä. Täältä taisi löytyä myös suosikki dim sumini: kananyytti, jossa on mukana korianteria. Listalta löytyy myös jopa seitsemää erilaista won ton -keittoa sekä erilaisia aasialaisia jälkkäreitä.

2. Ho's Food, Työpajankatu 2 a R 1d

Teurastamolla toimii samassa rakennuksessa Kellohallin, Jädelinon ja B-Smokeryn kanssa kiinalaista katuruokaa tarjoava Ho's Food. Sen dim sum -lista on laaja, ja suolaisten palojen lisäksi joukosta löytyy myös makeita punapavun ja kookoksen makuisia palleroita. Tarjolla on myös muun muassa hot potia.

3. Empire Plaza, Urho Kekkosen katu 1

Kampin kauppakeskuksen ison kiinalaisravintolan dim sum -lista on sekin kattava. Paikka tarjoaa myös muita perikiinalaisia erikoisuuksia kuten hot potia sekä Pekingin ankkaa.

4. West Lake Tea House, Kirkkokatu 5

Kruununhaan sympaattisen pikkukiinalaisen listalta löytyy päivästä riippuen vain yhtä tai kahta erilaista dim sumia, mutta ne ovat hyviä ja paikka kiva, joten sekin ansaitsee maininnan tässä. (Hehkutin paikkaa kerran aiemmin jo täällä.)

5. Peninsula 1899, Katajanokanlaituri 5

Katajanokalta löytyy kiinalainen versio darrabrunssista. Dim sumit haetaan juhlavassa ravintolasalissa itse noutopöydästä. Lautaselle voi mättää mielin määrin erilaisia höyrytettyjä ja paistettuja nyyttejä. Brunssiin kuuluu myös muita lisukkeita, keittoa ja virvoitusjuoma, mutta tee pitää tilata erikseen. Sichuanilaiseen keittiöön suuntautunut paikka mainostaa myös hot potia.

Kommentit

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Kiitos!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Olepa hyvä =)

Riika. (Ei varmistettu)

Hei,
kiitos näistä :) olisi kiinnostanut myös mielipiteesi mauista ja paikoista.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Nää paikat on tähän astisista kokeiluista kivoimmat, en viitsinyt mainita paikkaa lainkaan, jos se ei iskenyt. Tajusin myöhemmin, että olisin voinut myös ottaa kussakin kuvan ympäristöstä, jossa dim sumeja syödään, mutta toisaalta päätin keskittyä selvittämään sitä, mitkä Helsingissä ovat niitä (käymisen arvoisia) paikkoja, joista ylipäätään on mahdollista saada dim sumeja =)

Kaikissa näissä dim sumit olivat ihan kunnollisia. Maistoin jokaisessa paikassa 4-5 erilaista dimsumia, monipuolisesti niin, että mukana oli punaista lihaa, katkarapua, kasvista, joskus kanaa. En enää pysty tarkalleen muistamaan, mitä söin missäkin ja mikä missäkin oli parasta, sillä Westlake Teahousea lukuunottamatta kaikilla muilla oli aika pitkä dim sum -lista, josta valita. Aikatalon teehuoneella taisi kuitenkin olla yksi suosikeistani: kananyytit, joissa oli mukana korianteri, lisäsin niistä nyt maininnan tuonne kirjoitukseen =)

Hanna Satakieli

Hei mahtavaa - kiitos tästä! Toi dim sum -brunssi pitääkin tsekata asap!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Ei kestä, kiva, että tästä on iloa =)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh! Kiitos!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Ole hyvä! =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.