Galleriakierros: kierrätystavaraa, palapelejä ja Riiko Sakkista

Pikkuseikkoja

Helsingin galleriaskene on vilkas ja monipuolinen. Tässä esimerkkinä kolme taidenäyttelyä, joihin kannattaa suunnata juuri nyt.

Kari Cavén tekee taidetta kierrätysmateriaalista ja arkielämän esineistä mutta tuo niihin jotain uutta. Minimalistiset tuolinrungot (Irtaimisto, 2016) heti sisääntulon edessä lähes leijuvat ilmassa. Brion puiset lelujunaradat muodostavat symmetrisiä kuvioita seinälle (teos Ylityksiä ja alituksia, 2016). Nurinpäin kiepautettu ja kaappia vasten heitetty kellotaulu tikittää "kaappikellona" tasaisesti huoneen nurkassa (As Time Goes By, 2016). Cavénin näyttely Cry and Whispers on esillä 5.2. asti Galerie Anhavassa, Fredrikinkatu 43.

Leena Nio on maalannut Missing Pieces -näyttelyssään kohteensa palapeleiksi tai ristipistoiksi. Sekä taidehistoriaan että Hollywood-tähtiin viittaavissa teoksissa tarkastellaan kerroksellisuutta ja keskeneräisyyttä. Työ on jäänyt kesken, palapelistä puuttuu palanen tai useampi. Mitä tyhjä kohta kertoo teoksesta? Nion näyttely on auki 5.2. saakka Galerie Forsblomissa, Yrjönkatu 22.

Galerie Forsblomissa on parhaillaan nähtävillä myös Riiko Sakkisen uusi näyttely White Trash Blues. Pantone-värien paletti on vaihtunut punaisesta siniseen, mutta teokset kommentoivat tutulla ilakoivalla otteella ylikaupallista maailmantuskaa. Sakkisen näyttely jatkuu 5.2. saakka Galerie Forsblomissa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.