Lupauksia ja stressinhallintaa

Pikkuseikkoja

En periaatteessa jaksa suurempia uudenvuodenlupauksia tehdä, mutta kun nyt kerran juuri vuoden vaihteessa satun kaipaamaan yhtä muutosta viimeaikaiseen elämääni, niin sen voi toki kätevästi kietoa lupauksen muotoon.

Tällä hetkellä tahdon palautua kuluttavasta ja työntäyteisestä syksystä, jonka vuoksi liikunnat jäivät vähiin ja tilalle asettui jatkuva flunssakierre. Siispä, mustaa valkoiselle: tänä vuonna lupaan tehdä vähemmän töitä ja tanssia enemmän charlestonia! (Kunhan vielä tämä viimeisin sitkeä flunssa irrottaa otteensa...)

On siis aika pitää parempaa huolta itsestä.

Järkevän työmäärän ja liikunnan lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota arkisiin työskentelytapoihin, tuleehan toimistolla vietettyä joka tapauksessa iso osa päivästä. Tässä muutama ajatus, joita itse kukin voi hyödyntää:

Stressinhallintaa kiireisenä työpäivänä

Seiso

Tee töitä vuorotellen istuen ja seisten, asentoa vaihdellen. Tässä auttaa säädettävä työpöytä. Myös kävelypalavereja kannattaa harkita, jos on mahdollisuus poistua ruudun äärestä.

Venyttele

Venyttele tasaisin väliajoin, käännä päätä puolelta toiselle, pyöritä käsivarsia ja hartioita. Katsele ruudun sijaan välillä jonnekin pidemmälle kuten ulos ikkunasta.

Liiku

Poistu työpisteeltä aika ajoin esim. hakemalla lasi vettä tai käymällä osa keskusteluista suoraan kollegan huoneen oviaukossa sähköpostin ja Skypen sijaan.

Käy ulkona

Pidä tarvittaessa vartin tauko, heitä takki niskaan ja suuntaa ulos haukkaamaan raitista ilmaa – kierrä vaikka korttelin ympäri.

Irtaudu tauolla

Keskustele lounaalla muista kuin työjutuista tai sovi lounastreffit kokonaan toimiston ulkopuolelle. Pyydä kollegaa iltapäivällä kahvitauolle juttelemaan viikonlopun suunnitelmista.

Säilytä iso kuva

Työtehtävät vievät helposti mennessään, mutta kiireestä huolimatta on terveellistä sopivissa väleissä seurata oman alan keskusteluja Twitterissä, lukea blogeja, osallistua seminaareihin tai koulutuksiin ja ylipäätään pitää yllä laajempaa ammatillista osaamista ja tietämystä. Sitä kautta saa yleensä myös uusia ideoita työhönsä – ja parhaimmassa tapauksessa jopa tehostettua ja helpotettua sitä.

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei nää oli tosi hyviä muistutuksia, kiitos! :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiitos sulle! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.