Nyhtisrakkautta täälläkin! Vegaaniset nyhtökauratacot

Pikkuseikkoja

Kesällä syön näköjään lähinnä ulkona tai vanhempien mökkitarjoiluja. Kesti siis näinkin kauan ennen kuin pääsin kokeilemaan tämän vuoden hittituotetta, nyhtökauraa. Mutta kun sen ääreen pääsin, olin myyty. Nyhtis lunasti kaikki odotukset.

Lehdet ovat uutisoineet toukokuusta tähän päivään, ettei nyhtökauraa saa mistään – mutta kyllä saa! Ainakin Anton&Antonista, ja vieläpä kaikkia kolmea eri makuvaihtoehtoa. Aloitin kokeilut Kaffir Lime Sesame Ginger -tuotteesta, ja päädyin tekemään siitä nopeita ja helppoja tacoja.

Maustoin nyhtökauraa vielä kuumennusvaiheessa seesamiöljyllä, valkosipulilla ja soijakastikkeella. Nyhtiksen lisäksi tacoihin tuli täytteeksi itse tehtyä salsaa sekä paprikajauheella maustettua banaania, mikä toi miedosti makeutta mukaan. Koko homman kruunasi vegaaninen creme fraiche, limen mehu ja tuore korianteri.

vegaaniset nyhtökauratacot

Kahdelle / 6 tacoa

2 tomaattia
n. puolet pienestä sipulista
Avokado- tai oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
Sormisuolaa
Puoli pakettia lime-seesami-inkiväärinyhtökauraa
n. 1 rkl seesamiöljyä
n. 1 rkl soijakastiketta
Pieni valkosipulinkynsi
1 banaani
Paprikajauhetta
Tacokuoria
Oatly iFraiche (vegaanista ranskankermaa)
Lime
Tuoretta korianteria

Valmista salsa: pilko tomaatit ja pieni määrä sipulia pieniksi paloiksi. Sekoita mukaan hiukan avokado- tai oliiviöljyä ja mausta pippurilla ja suolalla. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Lämmitä nyhtökaura: lämmitä pannulla seesamiöljyä ja kuumenna nyhtökaura siinä. Lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja soijakastike. Lisäile seesamiöljyä ja soijakastiketta tarpeen mukaan niin, että nyhtökaura pysyy kosteahkona.

Tee banaanimössö: Muussaa banaani ja mausta paprikajauheella.

Kokoa tacot: Lämmitä tacokuoret pinossa uunissa tai mikrossa. Laita sen jälkeen kunkin tacon pohjalle banaanimössöä ja päälle nyhtökauraa ja salsaa. Lisää vielä vegaanista ranskankermaa, puristä päälle limen mehua ja koristele korianterilla.

Kommentoi