Parasta nyt: puuropyörä, Kallion uusi Loung3 ja avokadoriisi

Pikkuseikkoja

Tämä ei ole periaatteessa ruokablogi vaan mieluumminkin kulttuuriblogi, mutta onhan ihmisen myös syötävä. Viime aikoina olen iloinnut ruokakulttuurin maailmassa erityisesti seuraavista:

1. Raikas startti aamuun: Puurola

Puurofillari Puurola tarjoilee heti aamuun sydämellisen hymyn ja pehmoista raakapuuroa. Kaikki puurot ovat gluteenittomia, vegaanisia ja luomua, ja niitä saa viidessä maussa: on raparperia, mansikkaa, mustikkaa, taatelia ja viimeisimpänä lisäyksenä suklaista vadelmaa. Tähän mennessä olen päässyt kokeilemaan vasta raparperia, koska muut puurot tuntuvat olevan aamuysin jälkeen jo loppu. Puurojen pohja on tehty kaurasta ja chiasta tai tattarista ja taatelista, ja pehmeyttä niihin tuovat kookosmaito ja banaani.

Puurolan voi bongata esim. Unioninkadun ja Liisankadun kulmauksesta läheltä Varsapuistikkoa tai Baanalta. Ensin mainitussa paikassa Puurolan vieressä päivystää monesti myös Helsingin Kahvikomppania, sekin pyörien päällä.

2. Cocktaileja ja tapaksia: Loung3

Kolmannella linjalla toimivan Kolmon3n-ravintolan pitäjät avasivat heinäkuun alussa samalle kadulle toisenkin raflan, joka sai nimekseen Loung3 (Kolmas linja 18). Entisen Say Delicious -ravintolan ruokalahenkinen tila on freesattu minimalistiseksi, vaaleaksi ja viihtyisäksi. 

Kun Kolmon3n on keskittynyt perinteisempään suomalaiseen, on Loung3en menu kansainvälisempi ja annokset jaettavia. Houkuttelevalta cocktail-listalta ehdin maistaa vasta lonkerotyylistä verigreippi-seljankukka-ginidrinkkiä, mutta valikoimassa on muitakin mielenkiintoisia sekoituksia, joiden ääreen pitää vielä palata.

3. Helppoa ja herkullista: avokadoriisi 

Avokadoriisi tupsahti tietoisuuteni Alisa W:n Suusta suuhun -blogista, joka on muutenkin täynnä ihania reseptejä. Kuvat nostivat siinä määrin veden kielelle, että oli pakko testata tätä heti saman päivän iltana, kun olin reseptin bongannut.

Tulos ylitti odotukset: avokado, lime, korianteri, valkosipuli ja mausteet tekevät riisistä täyteläisen, pehmeän ja kesäisen ruoan, jota voi syödä yksinään tai lisukkeena rapujen/kalan/kanan kanssa. Pistin sekaan kalamata-oliiveja, joita löytyi jääkaapista. Alisan resepti jättikatkaravuilla löytyy täältä.

 

Kommentit

Nansku (Ei varmistettu) http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Olen kuullut tuosta Puurola-puuropyörästä niin paljon hyvää, että pakko itsekin päästä pian testailemaan! Erityisesti juuri tuo raparperi kuulostaa aivan taivaalliselta. Ahh, nam. :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mä taas odotan kärsimättömänä että pääsisin maistaa noita muita makuja. Ongelmaksi on osoittautunut aamu-unisuus, kun toi pyörä on niin kovin aikaisin liikkeellä! :)

Alisa W
Suusta suuhun

Multa on mennyt ihan ohi tuo Loung3! :O Täytyy käydä testaamassa pian. Mitä mieltä olit ruoan hinta-laatusuhteesta?

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, kannattaa käydä :)

Musta hinta-laatusuhde oli sopiva, ainakin tapakset oli hyvii ja täyttävii. Jos burgeri on lähellekään samaa laatua kuin Kolmos3ssa, niin senkin on pakko olla hintansa väärti, mutta aion varmistaa asian pian... :)

Alisa W
Suusta suuhun

Eli odotan sun arviota siitä ennen kuin menen! :D

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kävin jo! Burgerikin toimi :) Perinteisemmän mallinen kuin Kolmos3ssa eli kokonaisen sämpylän välissä. Leipä oli jännän rapea, ja pihvi tosi hyvä (ja iso!).

Kuvaputkessa

Jes, Loung3 ja avokadoriisi heti testaukseen! Aina ihastelen kaikkia blogireseptejä, mutta harvemmin saan silti kokeiltua. Tää vaikuttaa tarpeeksi idioottihelpolta.

Puurokärry kuulostaa sekin megaihanalta, muttei taida ihan osua mun aamureiteille. Eli makkarin, kylppärin ja keittiön välille. Ellei ne sitten polkasis aamusella tänne tänne Taka-Töölöön sisäpihalle ja heittelis kivellä makkarin ikkunaan... Aah, dream on.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hahaa, aina voi haaveilla :)

Joo, toi riisi oli niin idioottihelppo ettei helpompaa voi olla! :D Taidan tehdä sitä tänään uudelleen... nam!

Toimitus
Toimitus

Kiitos, mahtivinkit! Loung3 on herättänyt tuttavapiirissä sen verran ihastusta, että pakko mennä testaamaan. :) -Laura-

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Olepa hyvä! Loistavaa, enjoy!

Hanna K
Sunday Blondie

Voih, haluaisin testata näistä jokaista! Varsinkin Puurola kiinnostelee, onhan puuro just nyt niin pop. Pitäisi testailla kotiolosuhteissakin erilaisia raakapuuroja :--)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Siitä vain testailemaan! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.