Perjantaicocktail: Blackberry Basil Smash

Pikkuseikkoja

Taannoisen Pariisin reissumme perusteella kansainvälisen cocktail-skenen yksi trendiaines juuri nyt on basilika. Yrttiä tarjottiin suunnilleen jokaisessa asiansa osaavassa cocktailbaarissa.

Erityisesti mieleeni jäi Mama Shelterin sikahyvä basilika-karhunvatukkacocktail. Kun löysin kaupasta jättikokoisia karhunvadelmia, pääsin kehittämään oman versioni. Tulos on varsinainen marjapommi.

Cocktailin saa helposti myös pidemmäksi, kun korvaa jäämurskan jääpaloilla ja jatkaa annosta lopuksi vielä soodavedellä. Enjoy!

Blackberry Basil Smash (yksi annos)

n. 4 karhunvadelmaa
n. 4 basilikanlehteä
4 cl giniä
2 cl sitruunamehua
1-2 cl sokerisiirappia
Jääkuutioita
Jäämurskaa
Koristeeksi karhunvadelma ja basilikanlehti

Muussaa karhunvadelmat ja basilikanlehdet shakerin pohjalle. Kaada päälle gini, itse puristettu sitruunamehu ja sokerisiirappi*. Sheikkaa hetki, lisää mukaan jääkuutioita ja sheikkaa vielä hetki. Kaada jäämurskalla täytettyyn lasiin ja koristele karhunvadelmalla ja basilikanlehdellä.

* Sokerisiirapin tein 1/1-suhteella: mittaa esim. 0,5 dl vettä ja 0,5 dl sokeria kattilaan, kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut kokonaan veteen. Jäähdytä. Valmista siirappia voi säilyttää suljetussa purkissa jääkaapissa noin viikon.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.