Perjantaicocktail: Cocktailtrendejä ja -uutisia

Pikkuseikkoja

Sain riemukseni kutsun pieneen cocktailkoulutukseen tunnelmalliseen Trillby & Chadwickiin, jossa on muutenkin tullut vierailtua viime aikoina. Cocktailkoulua isännöivät Son of a Punchin luova johtaja Mikael Grönfors ja johtava baarimestari Jyri Pylkkänen. Samalla tuli tietoon pari loistouutista cocktailrintamalta.

Hyvät uutiset ensin

Liberty or Deathin ja Trillby & Chadwickin takana toimiva Son of a Punch -kollektiivi on lähitulevaisuudessa avaamassa ei vain yhtä, vaan kaksi uutta baaria! Ensimmäinen niistä avataan Kamppiin, huhujen mukaan jo syyskuussa ja se tarjoaa cocktailien rinnalla japanilaisia hodareita.

Cocktailtrendejä maailmalla

Illan aikana tuli esiin kiinnostavia cocktailtrendejä:

  • Cocktaileissa suositaan ruoanlaiton tapaan lähituotantoa ja sesongin tuoreita raaka-aineita.
  • "Food pairing" yleistyy: vaikka cocktailit eivät ole varsinaisia ruokajuomia, niiden makumaailmoja voi yhdistellä erilaisiin pikkupurtaviin. 
  • Myös "kevytcocktaileista" on innostuttu: afterworkissa voi nauttia useammankin drinkin humaltumatta, kun voimakkaat alkoholit korvataan miedommilla.

Hieman vanhemmiksi trendeiksi tunnistin tässäkin blogissa esiintyneet:

Näillä jatketaan! Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

Lumo (Ei varmistettu) http://lumolifestyle.blogspot.fi/

Tilaisuus oli kiva, poikien baarit & cocktailit edustavat Helsingin kärkeä. Tulevan uuden vuoden Japanin-matkan kuumentamana täytyy käydä kokeilemassa tuo Shibuya-henkinen divebaari. Konsepti kuulosti (taas) hauskan erilaiselta.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kyllä, täytyy testata, kunhan aukeaa =) Nää tyypit tosiaan on vieneet kaupungin ihan uudelle tasolle cocktaileilla mitattuna.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.