Perjantaicocktail: Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus

Pikkuseikkoja

Pukkilansaari, Kyrön tappelus ja ruispellossa kirmailevat viskiyrittäjät

Älkää antako nimen hämätä: Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus on baari, tarkemmin määriteltynä viskibaari. Entisen Books & Antiquesin paikalla (Malminrinne 1) on nyt uusi pop up -baari, joka sekin tarjoaa herkullisia cocktaileja - ruisviskistä. Paikan pohja ja kalustus ovat samoja kuin ennenkin, mutta olemus on uusi: kirjat ja salakapakan hämyisyys ovat vaihtuneet valkoisiin kaakeleihin ja valoon. 

Viskibaaria isännöi viiden suomalaismiehen Kyrö Distillery Company, joka alkoi vastikään valmistaa Isonkyrön vanhassa meijerissä kokonaan rukiista tehtyä viskiä. Tuleva viski (juomaa saa kutsua viskiksi vasta, kun se on kypsynyt kolme vuotta tammitynnyrissä) on nimeltään Juuri, ja sen ympärille Liberty Or Deathin cocktail-taikurit ovat säveltäneet houkuttelevia drinkkejä. Juomalista on muutenkin loistava: samalla, kun tutustuu cocktaileihin, saa monipuolisen katsauksen suomalaisromanttiselta kuulostavaan kuntaan nimeltä Isokyrö.

Paikka aukesi matalalla profiililla jo pääsiäisenä, mutta virallisia avajaisia vietetään tänään. Malttamattomana kävin silti testaamassa antimia jo eilen, ja bongasin perimmäisestä pöydästä heti yhden Kyrö Distillery Companyn perustajista eli Miikan, johon tutustuin vuosia sitten ollessani vaihdossa Pekingissä. Viimeksi kohotinkin Miikan silmien alla todennäköisesti Tsingtaoa, nyt sitten Miikan omaa (tulevaa) viskiä!

Pukkilansaari-drinkkini oli mansikkainen whisky sour (Juuri, tuoreet mansikat, munanvalkuainen, sitruunamehu, sokerisiirappi, bitterit), kirpsakka eikä yhtään liian makea. Seuralaiseni kiitteli vuolaasti valitsemaansa Kyrön tappelusta, jossa maitoisan cocktailin (Juuri, Liquor 43, munanvalkuainen, maito, kardemummabitteri) rinnalla tarjottiin lusikallinen mämmiä. 

Vierailu Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskukseen olisi ollut täydellinen, ellemme olisi kävelleet sieltä coolisti ulos ja kotiin, ja tajunneet sitten jättäneemme juomamme maksamatta! Olen vähitellen toipumassa tästä järkytyksessä, ja tarjoan laskumme kuitanneelle Miikalle juomat seuraavan kerran, kun tavataan.

Kommentit

Mekotusta

Pakkohan sen on olla hyvää, jos se on paremmasta Kyrööstä!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Vautsi, en tiennytkään, että lapsuus- ja nuoruusmaisemieni (Vähäkyrö) naapurikuntaan on ilmestynyt jotain noin hienoa :) hienoa, Isokyrö!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.