Perjantaicocktail: viehkeä punaviini-viskisour ja blogin 2-vuotispäivä!

Pikkuseikkoja

Iloiset bloggaajatapahtumat piristävät erityisesti, kun syksy alkaa salakavalasti käydä yhä pimeämmäksi. Pääsin tällä viikolla mukaan Bob Barley -nimisessä pop-up-baari-showroomissa pidettyyn viskicocktailworkshopiin (ihania nämä vieraskielisistä sanoista tehnyt yhdyssanat), jossa sekä maisteltiin viskejä että tehtiin niistä cocktaileja. Jälkimmäistä toimintoa olenkin jonkin verran ehtinyt harjoitella, ja blogista löytyy jo valmiiksi aiheeseen liittyviä reseptejä: ks. Old Fashioned, tee-inkivääri-viskisour, inkivääri-viskisour, appelsiini-viskicocktail, rosmariini-viskisour ja mint julep - johan näitä riittää! 

Haastavinta olikin tilaisuuden ensimmäinen osuus, jossa viskicocktaileja lipittelevät bloggarit pistettiin tarkastelemaan, haistelemaan ja maistelemaan muotidrinkkiensä tärkeintä ainesosaa, viskiä, ihan puhtaaltaan. Joukossa oli vehnäjyvää, ohramallasta, blended-viskiä. Skottilaista ja irlantilaista. Kukkaista, mausteista, sitruksista, hunajaista, öljyistä. Vähemmästäkin menee pää sekaisin (eikä siis siitä, että olisin juonut erityisen paljon, sen verran ytyä tavaraahan nuo ovat raakana). Maistelussa olleet viskit olivat: The Girvan Patent Still, Glenfiddich, Monkey Shoulder ja Tullamore D.E.W. Erityisesti Monkey Shoulder on jäänyt mieleeni Helsinginkin cocktailbaareista. Kyseinen juoma on kuulemma "viskien Hendrick's", joka tekee asiat omalla tavallaan ja on viime aikoina kasvattanut kovasti suosiotaan maailmalla. Juoman nimi muuten viittaa viskintekijöiden vanhaan ammattitautiin, toispuoleiseen ryhtiin.

Kalja- ja sherrycocktaileja jo kokeilleena innostuin ohjeesta, jossa viskisouriin yhdistettiin punaviiniä. Pidin lopputuloksesta, jota voi toisaalta pitää syksyisen mausteisena tai kesäisen sangriaisena. Myös haaleista värikerroksista muodostuva ulkoasu oli nätti. Kokoamisvaiheessa kannattaa olla tarkka, ettei punaviiniä lorahda liikaa, jotta se ei dominoi kokonaisuutta. 

Ja hei! Juuri tänään näkyy olevan blogini kaksivuotispäivä! Eli senkin takia: skål! Vuosipäivänä on myös hyvä pysähtyä sekunniksi ja miettiä, miten blogia voisi kehittää. Ikivanhaan iPhoneeni kyllästyneenä ja pimeää talvikautta ennakoiden tilasin vihdoin oikean järkkärin, jota pääsen pian hyödyntämään. Jatkossa laadukkaampia kuvia luvaten siis, ja punaviinillä synttäreitä juhlistaen:   

"Punaviinisour"

4 cl viskiä
2-3 cl sitruunamehua
1-2 cl sokerilientä
kananmunan valkuainen
jääpaloja
punaviiniä

Mittaa viski, tuore sitruunamehu ja sokeriliemi shakeriin. Lisää valkuainen ja paljon jääpaloja. Sheikkaa, kunnes juoma on kunnolla kylmennyt. Täytä grogilasi jäillä ja kaada juoma päälle. Ota lusikka, pidä sitä lähellä juoman pintaa ja kaada pieni määrä punaviiniä sen kautta juoman pinnalle niin, että drinkin eriväriset kerrokset jäävät näkyviin.

 

Kommentit

Alisa W
Suusta suuhun

Tää oli niiiiin hauska tapahtuma. Ihan mahtava saada opetusta cocktailien tekoon.

Alisa W
Suusta suuhun

JA Paljon Onnea 2-vuotiaalle ;)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, oli kivaa :)

Ja kiitos, blogi kiittää :D

Jaana K

Onnea blogisynttäreistä <3 Ja hyviä on kyllä nää kamerakuvatkin! :)

Jaana K

Siis tarkoitan tietenkin KÄNNYKKÄkuvia xD Hyvä kirjoitella tässä heti heränneenä...

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiitos! :)

Ja mä taas tajusin ton juuri niin kuin tarkoitit huomaamatta että siinä oli mitään erikoista, eli näemmä myös luetun ymmärtäminen toimii viikonloppumoodissa ja lopulta viestintä toimii siis molemminpuolisesti oikein ;)

Intended Mum
Matkalla Perheeksi

Kuulosta hyvältä, ja noi aiemmat cocktail - reseptit myös!

Pitääpä yllättää mies hyvällä cocktaililla. #hyvävaimo ;)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, olen kans huomannut, että poikaystävä suhtautuu mukavan kannustavasti tähän harrastukseen :D

Paperikaupan tyttö

Onnea blogisynttäreistä! Eipä tulisi mieleen yhdistää punkkua ja viskiä, mutta voin kuvitella, että toimii!

Oon itsekin innostunut kuvaamaan pitkästä aikaa järkkärillä ja saanut huomata, että se voittaa ihan mennen tullen vanhan iphoneni kameran :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiitos! Ja joo, testaapa joskus tota yhdistelmää :)

Hyvä hyvä, perässä tullaan, kunhan vähän opettelen eka. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.