Tomi Björckin kotiruokaa ja maistiaisia

Pikkuseikkoja

Perjantaina vietettiin Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjanjulkkareita Etelä-Esplanadilla yhdessä kokin omista ravintoloista. Kello kolmeksi iltapäivälle sijoitettu tilaisuus oli juuri se loistava tekosyy, jota tarvitsin käyttääkseni saldovapaita ja aloittaakseni viikonlopun hieman tavallista aikaisemmin. 

Björckin uusi keittokirja opastaa tekemään ravintolatasoista ruokaa kotikeittiössä. Muutamista kirjan resepteistä tarjoiltiin tilaisuudessa maistiaisia. Karitsa-miniburgerit olivat juuri niin hyviä kuin miltä näyttivätkin. Jälkiruokana tarjoiltu suklaatiramisu olisi houkutellut, mutta myös ruoka-allergiat oli etukäteen varmistettu, ja sain Brondan keittiöstä erikoislähetyksenä raikkaan makean hedelmiä, sorbettia ja vanukasta yhdistävän maidottoman annoksen. 

Kirjan resepteissä on Björckin ravintoloiden tapaan vahva itämainen painotus. Kauniisti kuvitettu ja taitettu teos alkaa Breku & Brunssi -osiolla ja jatkuu alkuruokien ja pääruokien kautta jälkiruokiin.

Joukosta löytyy useita maidottomia reseptejä ja monet muut on melko helppo muuntaa myös maidottomiksi. Tekisi jo mieli kokeilla ainakin appelsiini-ananas-inkiväärismoothieta, nieriäsashimia ja paahdettua munakoisoa, kana-yakitoria, mintulla marinoitua siikaa ja katkarapufenkolisalaattia, banaanicremeä mangon kanssa sekä karpalo-Cointreau-granitéa. Nam! 

Korealaisen keittiön oma inhokkini kimchi on selvästi tullut muotiin ja löytyy tästäkin kirjasta. Myönnän, että tässä makuasiassa olen totaalisen rajoittunut.

Kommentit

Elisa Helenius (Ei varmistettu) http://blogit.extempore.fi/sateenkaarenmaalari/

Noin, nyt uskalsin lukea sun bloggauksesi kun sain kirjoitettua omani samasta tapahtumasta ja kirjasta. :D Hitsi, että sulla on tarkkoja ja hyviä valokuvia! Vau. Hauskaa, että sulla on kirjaan myös maidottoman ruokavalion noudattajan näkökulma. Kimchi on mustakin liian kirpeää. Yllätyin Björkin kirjaa lukiessani, kuinka vaivalloista kimchiä on tehdä.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Heh, mä taas aina tuskailen ikivanhan kännykamerani kanssa näitä kuvia, onneks tuolla oli hyvä valaistus noin keskellä päivää. Mun tavoitteena on kyllä tän vuoden loppuun mennessä investoida valokuvauslaitteisiin hiukan nykyistä enemmän...

Te olittekin ahkeria, kun heti testailitte ohjeita! Mulla kotikokkailut joutuu odottaa nyt hiukan rauhallisempaa ajankohtaa, kun on niin paljon kaikkea meneillään. :)

Elisa Helenius (Ei varmistettu) http://blogit.extempore.fi/sateenkaarenmaalari/

Juu, ajattelin että reseptien testailu sopii kokkikirjasta kirjoittamiseen. Oli kyllä hyvää, joten täytyy jatkaa Björckin keittokirjan reseptien kokeilua.

Mäkin varmaan jossain vaiheessa satsaan parempaan kameraan. Kuulemma digikamerakin vääristää kuvattaaa kohdetta, ja järkkäri on ainoa laadukas vaihtoehto, huokaus. Kännykkäkamera on tosin vain niin kätevä kun se kulkee aina helposti mukana.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.