Valokuvataiteen museossa: Jonathan Hobinin rajut lapsikuvat sekä räpsäisyjen historiaa

Pikkuseikkoja

Jonathan Hobin: The Twins

Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla on parhaillaan esillä kaksi aivan erityylistä viihdyttävää näyttelyä. Toisessa kuvauskohteet on rakennettu pikkutarkan huolellisesti, toisessa taas keskiössä ovat usein hetken mielijohteesta räpsäistyt kuvat.

Kanadalainen Jonathan Hobin yhdistää Lastenhuoneessa-näyttelyssään viattomat lastenleikit uhkaavia ja pahoja asioita täynnä olevaan aikuisten maailmaan. Suloisten lasten leikkihetket lastenhuoneiksi lavastetuilla näyttämöillä  hätkähdyttävät rajuudellaan. Teokset viittaavat suoraan muun muassa 9/11-iskuihin, Fukushimaan, Pohjois-Koreaan, kauneusihantenteiden sairaaseen palvontaan ja hylkeiden brutaaliin pyyntiin.

Valokuvataiteen museon tämänhetkinen päänäyttely #SNAPSHOT puolestaan tiivistää tavallisten ihmisten ottamien valokuvien historian sekä käy nykynettikuvien ilmiöt ja perustermistön läpi. Osallistavuus museoissa on päivän sana. Kannattaa siis olla varuillaan, sillä jo näyttelyyn astuessa oma kuva päätyy yhdellä napin painalluksella Twitteriin.

Lastenhuoneessa-näyttely on esillä Projekti-tilassa 25.1.2015 asti. #SNAPSHOT-näyttely on esillä päänäyttelytilassa 18.1.2015 asti.

Kommentit

annaandandyathome
A&A at HoMe

Oho, ompa hurja kuva :) tai hieno ja kamala kuva oikeestaan! piti oikein kauan tuijottaa! Nyt mun tarttis saada nähdä lisää noita...

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Jos tuut Tallinnasta Helsinkiin niin kantsii mennä Kaapelitehtaalle! Mutta löytyy noita kuvia toki netistäkin =) En saanut lempparikuvaani ("Seal Heart") tähän esille, kun näyttelystä oli vain kaksi pressikuvaa eikä kumpikaan niistä ollut juuri se.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Joo, ilman muuta koitan järjestää niin, että näkisin tuon näyttelyn. Kiitosta vinkistä vielä!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Eipä kestä =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.