Vegaanimakaronilaatikko lihattomaan lokakuuhun

Pikkuseikkoja

Löysin Soppa 365:stä loistavan vegaanisen makaronilaatikon ohjeen. Puolitin annosmäärän ja viilasin hiukan omaan käyttöön. Nam!

n. 3 annosta

0,5 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
Öljyä
1 dl soijarouhetta
n. 1,25 dl kauramaitoa
1 prk kuorittuja tomaatteja (400 g:n purkki, jossa tomaatteja reilut 200 g)
0,5 tl sokeria
1 tl oreganoa
0,5 tl suolaa
Mustapippuria rouhittuna
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
2,5 dl makaroneja
n. 1,25 kaurakermaa (tai vegeversiossa voi tehdä munamaidon vatkaamalla kevyesti haarukalla 2 dl kauramaitoa ja 1 kananmunan)
1 tomaatin viipaleet pinnalle
(Tuoretta basilikaa koristeeksi)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota sipuleita ja porkkanaa pannulla öljyssä 3-5 min. Lisää pannulle soijarouhe, kauramaito ja tomaatit liemineen. Anna porista keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sokeri, kaikki mausteet ja aurinkokuivatut tomaatit. 

Keitä makaroneja puolet pakkauksen suositusajasta. Sekoita valutetut makaronit soijarouhekastikkeeseen ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada kaurakerma (tai munamaito) vuokaan seoksen päälle. Peitä pinta tomaattiviipaleilla.

Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Voit lopuksi koristella makaronilaatikon vielä basilikanlehdillä.

Kommentit

eveliina
Kult!

Huomenia ja kiitos tuplasti - reseptistä ja Soppa 365 -vinkistä! Pitääpä pistää kokeiluun.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Iltoja ja eipä kestä! Tää resepti on kokeilun arvoinen =)

Kommentoi