Vietnamilainen kananuudelihomma

Pikkuseikkoja

Sarjassa Helppoja, nopeita ja hyviä aasialaishenkisiä ruokia tein viimeksi tätä. Kanan voi myös vaihtaa vaikka kalaan tai katkarapuihin. Itse asiassa kastike on niin maukasta, että kaiken lihapitoisen voisi jättää kokonaankin pois ja lisäillä tilalle erilaisia vihanneksia. 

2-3 annosta:

300 g kanasuikaleita
Puolikas kesäkurpitsa
1 iso porkkana
Litteitä riisinuudeleita

Kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limen mehua
0,5 tl seesamiöljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamin siemeniä
1 rkl nuudeleiden kuumaa keitinvettä

Päälle:
Tuoretta korianteria

Leikkaa kesäkurpitsa ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja kypsennä pannulla öljyssä. Laita vihannekset hetkeksi syrjään, kypsennä kana, ja lisää sitten vihannekset takaisin kanasuikaleiden sekaan. Keitä vettä kattilassa ja pistä riisinuudelit kypsymään. Tee kastike sekoittamalla kastikeainekset toisiinsa. Kaada suurin osa kastikkeesta nuudeleiden sekaan ja sekoita. Annostele nuudelit lautasille ja niiden päälle kana-vihannesseos. Kaada loput kastikkeesta kanojen ja vihannesten päälle. Silppua lopuksi päälle vielä runsaasti korianteria.

 

Kommentoi